Ysk'nın Ankara'daki Seçim Sonucuna İlişkin İtirazı Reddetmesi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin kararıyla ilgili, "Ankara'da seçim kesinleşmiş oldu. Bu saatten sonra yapılacak bir yoktur. YSK kararları bağlayıcıdır, kesindir" dedi.

İşler, TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine, YSK'nın CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin itirazını reddetmesini değerlendirdi.
Kendilerinin Ankara'daki seçimlerle ilgili zaten bir sorun görmediklerini, seçimin ardından Melih Gökçek'in de mazbatasını aldığını hatırlatan İşler, "CHP itirazda bulundu. İtirazda bulunmak haklarıdır. YSK'da son mercii olarak kararını vermiş oldu. Böylece Ankara'da seçim kesinleşmiş oldu. Bu saatten sonra yapılacak birşey yoktur. YSK kararları bağlayıcıdır, kesindir" diye konuştu.

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunacağı yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine de İşler, "YSK'nın kararları yasalar gereği kesindir. Bu saatten sonra yapılacak birşey yoktur. Bireysel başvuru yapılsa bile Anayasa Mahkemesi'nin reddetmesi gerekir" dedi.

Gökçek ile CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş arasındaki oy farkının yeniden sayımlarla değişmeyecek oranda olduğunu ifade eden İşler, şunları söyledi:
"Zaten ilk gün sabah biz seçimleri kazanmış olarak kendimizi kabul ettik. Ancak bu sürecin de tamamlanmış olması gerekiyordu. Şimdi o da tamamlandı. Yeni dönemin Ankaramıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Melih Bey'i de kutluyorum. Beşinci dönemi. İnşallah bu dönemde tamamlayamadığı projeleri tamamlar. Zaten beş dönem belediye başkanlığı yaparak tarihe geçti."
Kaynak: AA