Hurda Araçları Çevreye Gelişi Güzel Bırakanlara Ceza

Kabahatler Kanununun 41. maddesi 6. bendine göre Edirne merkezde kamuya ait alanlara bırakılan araçlara 477 TL idari para cezası kesilerek, bulundukları yerden çekileceği kaydedildi.


Edirne Belediyesi, kamuya ait boş arazilerde ve yol kenarlarında plakalı veya plakasız hurdaya bırakılan araçları, trafik güvenliğini tehlikeye attıkları ve çevre kirliliğine neden olduklarından dolayı toplayacağını duyurdu

Edirne Belediyesi ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde yapılacak çalışmayla uzun zamandır kullanılmayan plakalı veya plakasız araçların çekici vasıtasıyla bulundukları yerlerden kaldırılacağı bildirildi.

Edirne Belediyesinden yapılan açıklamaya göre araçlarla ilgili olarak Kabahatler Kanununun 41. maddesi 6. bendine göre işlem yapılarak hurda aracını sokakta bırakan kişiye 477 TL idari para cezası kesileceği ve çekici masrafının da araç sahibinden ayrıca tahsil edileceği kaydedildi.

Vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiği belirtilen açıklamada Nisan ayı sonuna kadar hurda araçlarını kendilerine ait alanlara taşımaları gerektiği kamuoyu ile paylaşıldı.
Kaynak: İHA