Samsun’da Şehit Polisler Mezarları Başında Anıldı

Samsun’da, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, görevi başında şehit olan polis memurları da mezarları başında anıldı.


Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ile bazı şube müdürleri şehit polislerin mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı ve dua etti.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nce, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıl dönümü kapsamında şehitlikler ziyaret edildi. İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, müdür yardımcıları, birim amirleri, emniyet mensupları ve şehit ailelerinin katıldığı Asri Mezarlık Şehitliği ziyaretinde şehit polisler için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. İlk olarak Asri Mezarlığı’nda Emniyet Müdürü Yavuz şehitlik anıtına çelenk koydu ve şeref defterini imzaladı.

Türk polisinin sorumluluğunun bilincinde ve özveri ile görevinin başında olduğunu belirten Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “Yurt içinde ve gerektiğinde yurt dışında asayiş ve güvenliğin sağlanmasında üstün cesaret ve gayreti, yüksek görev bilinci ile her türlü suç ve suçlu ile kahramanca mücadele ederken gücünü yasalardan, desteğini milletinden alan köklü geçmişi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temel kurumlarından birisi olan Türk Polis Teşkilatımızın 169. kuruluş yıl dönümünde sorumluluğumuzun bilincinde ve özveri ile görevimizin başındayız. Gelişen ve değişen şartlara uyumlu, günümüz teknolojisini sonuna kadar kullanmadaki becerisi ile göz ardı edilmeyecek başarı gösteren teşkilatımız her kademede görev yapan personeli ile yılmadan, yorulmadan kaliteli bir etkinlik görev hizmeti sunmaktadır. Vatanın ve milletin huzuru, mutluluğu, devletin güvenliği ve devamlılığı için hizmet veren bu teşkilatın bir mensubu olmaktan onurlu ve gururluyum. Bu vesile ile halen görevinin başında gece gündüz demeden değer biçilemeyecek derecede özverili ile çalışan personelimizin emeklerini hiçbir zaman ödeyemeyiz. Emeklilerimizin, gazilerimizin ve şehitlerimizin bizlere emanet ettiği ailelerinin Polis Haftası'nı kutluyor, vatanı ve milleti için hiç düşünmeden canını feda eden aziz şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.

Şeref defterini imzaladıktan sonra Emniyet Müdürü Yavuz ve beraberindekiler şehit polislerin mezarlarına karanfil bıraktılar. Asri Mezarlık'taki şehitlik ziyaretinin ardından İlyasköy Mezarlığı ve Kıranköy Mezarlığı’ndaki şehit mezarları da ziyaret edildi

Kaynak: İHA