Gümüşhane İl Genel Meclisi İhtisas Komisyonu Seçimleri Yapıldı

Gümüşhane İl Genel Meclisinde ihtisas komisyonları seçimleri yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'ın da katıldığı toplantıda, Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal Hizmetleri, Pestil, Köme, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonlarına üye seçimi yapıldı.

Seçimlerin ardından İl Genel Meclisi üyeleri, Vali Yusuf Mayda'yı ziyaret etti.
Valilik Toplantı salonunda İl Genel Meclisi üyeleriyle bir araya gelen Vali Mayda, hep birlikte Gümüşhane'ye hizmet ürettiklerini, birlikte hareket ettikleri zaman başarıda hep birlikte söz sahibi olacaklarını belirterek, "Biz ekip çalışması yapıyoruz. İlin menfaatine olan kararları alıyorsunuz. Uygularken de hep beraber uyguluyoruz. İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak el ele vereceğiz" dedi.

Önceki dönem İl Genel Meclisinde alınan kararların yüzde 90'ının oy birliğiyle alındığını ifade eden Vali Mayda, yeni dönem meclis üyelerinden de bu bütünlüğü sağlamalarını istedi.
İl Özel İdaresinin iş sezonunun önümüzdeki günlerde başlayacağını kaydeden Vali Mayda, şunları söyledi:
"Güzel hizmetlere hep birlikte imza atarız. Çıkan ürün hepimizin. Dolayısıyla o konuda biz sizden ilgi bekliyoruz. İl Özel İdarelerinin hizmet götürdüğü alanlar kırsal kesim. Gelişmekte olan, ihtiyaçları yoğun olan kesim. O açıdan da yapılan işin takdiri ayrı bir keyif. Köylere yol, içme suyu, kanalizasyon gibi hizmetler götürülüyor. Bunlar nüfusu tutmamızda etkili oldu. İnşallah geri dönüşü de sağlayacak. Nüfusumuz genellikle büyük şehirlerde ama yaşlılardan başlamak üzere geri dönüşleri bekliyoruz. Geri döndürürken o insanları büyük şehirlerde gördükleri hizmet standardını olabildiğince yakın görmeliler. Dolayısıyla bizi önemli bir çalışma temposu bekliyor."
Kaynak: AA