Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda Comenius Projesi

Karabük’te Gazi Mustafa Kemal İlkokulunun Fransa ve İspanya'da iki ilkokul ile ortaklaşa yaptıkları Arı Bizzy Dünyamızı Koruyor’ adlı enerji tasarrufu ve geri dönüşüm konulu proje kapsamında öğretmen değişimi programı yapıldı.

Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda Comenius Projesi

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nun Fransa'nın Commercy şehrindeki Ecole Elementarie Des Moulıns ilkokulunun koordinatörlüğünde İspanyanın Sevile şehrinde bulanan CEİP Adriano İlkokulu ile birlikte üç ortak olarak yapmış oldukları 'Arı Bizzy Dünyamızı Koruyor' adlı enerji tasarrufu ve geri dönüşüm konulu projenin ikinci öğretmen değişimi programı 08-11 Nisan 2014 tarihleri arasında Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda gerçekleştiriliyor.

Karabük'te yapılan öğretmen değişimi programına İspanya'dan Rocio Bustamante Pacheco ile Alicia Lopez Clavijo, Fransa'dan ise Christian Peıffert, Arnaud Jacquemot, Ghyslaine Odınot ile Elisabeth Pırlot isimli öğretmenler katıldı.

Okulda derse giren öğretmenler 'Arı Bizzy Dünyamızı Koruyor', projesi kapsamında öğrencilere geri dönüşüm ve enerji tasarrufu ile ilgili bilgilendirmeler yaptılar. Ayrıca bu çalışmaların yanında Fransa ve İspanya’daki eğitim sistemi ile ilgili bilgilendirmeler de yaptılar. Öğretmenlerin derse girme programı 11 Nisan 2014 Cuma gününe kadar devam edecek.
Kaynak: İHA