Ümraniye Belediyesinden 'İş Makinası' Açıklaması

Ümraniye Belediye Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında çıkan “Çemişgezek Belediyesine bir iş makinesinin hibe edildiği, iki belediye arasında kardeşlik protokolü bulunduğu, ancak seçim sonrası aracın geri istendiği” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.


Ümraniye Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, “4 Nisan 2014 tarihi itibarıyla belediyemizle alakalı olarak bir takım basın yayın organlarında asılsız haberler yapılmıştır. Konu haberlerde Ümraniye Belediyesince Çemişgezek Belediyesine bir iş makinesinin hibe edildiği, iki belediye arasında kardeşlik protokolü bulunduğu, ancak seçim sonrası aracın geri istendiği duyurulmuştur.

Yapılan haber son yerel seçimler akabinde AK Partili Belediyelerin kazandığı seçim zaferini gölgelemeye matuf ve yine kamuoyunda bir takım haber mecralarınca sıkça yapılan algı yönlendirmesi amaçlı, gerçek dışı nitelikte bir haberdir. Öncelikle beyan etmemiz gerekirse haberde belirtilenin aksine iki belediye arasında herhangi bir kardeşlik protokolü bulunmamaktadır. Habere konu edilen iş makinesi kesinlikle hibe edilmemiş olup, halen Ümraniye Belediyesinin mülkiyetinde bulunmaktadır. İki belediye arasında resmi kira sözleşmesi gereğince yaklaşık 10 seneden beri bila bedel Çemişgezek halkının kullanımına tahsis edilmiş olan bu araç, kira sözleşmesi hükümlerine uygun olarak, aracın sahibi Ümraniye Belediyesince ihtiyaca binaen talep edilmiştir” denildi.

Kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğine dikkat çekilen açıklamada, “10 yıl önce ekipman yetersizliği bulunan Çemişgezek Belediyesine Ümraniye Belediyesince uzatılan yardım elinin bir takım siyasi saiklerle şimdiye kadar yapılmış olan maddi desteğin göz ardı edilerek kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesi idaremizi derinden üzmüştür. Yapılan işlem tamamıyla yasal ve hukuka uygun olup, kamuoyunun bu hususta bilgilendirilmesi zorunluluk arz etmiştir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA