Tmmob Mimarlar Odasından Suç Duyurusu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, AOÇ arazisindeki Başbakanlık hizmet binasının inşaatına ilişkin ilke kararlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı koruma kurulu tarafından değiştirildiğini öne sürerek, "Karara imza atan koruma kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde düzenlenen toplantıda, Ankara 5. İdare Mahkemesinin, Başbakanlık hizmet binasının olduğu 6-7 ve 36 hektarlık alanda tarihi sit derecesinin kaldırılması kararını iptal ettiğini hatırlattı.
Karardan sonra Başbakanlık hizmet binası inşaatının devam etmemesi gerektiğini savunan Candan, projenin devamını sağlayacak ilke kararlarının, Kültür ve Turizm Bakanlığı koruma kurulu tarafından değiştirildiğini iddia etti. Candan, "Korumu kurulunda bulunanlar, tarihi ve kültürel mirasımızı korumakla mükellef. Karara imza atan koruma kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Eğer meslek odası üyesi ise bu kişileri onur kuruluna vereceğiz, öğretim görevlisi ise öğretim görevliliğinin düşürülmesi için üniversite ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile bağlantı kuracağız" diye konuştu.

Toplantıya, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak da katıldı.

Kaynak: AA