Umuma Açık Yerler ve Eğlence Merasimlerinde Denetim Sıklaştırıldı

Kilis İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, kent genelinde düğün, nişan gibi eğlence programları ile umuma açık yerlerde denetimlerin artırıldığını söyledi.

Umuma Açık Yerler ve Eğlence Merasimlerinde Denetim Sıklaştırıldı

Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, kahvehane, internet kafe, kafe gibi umuma açık yerlerin ruhsat ve kapalı alanda sigara kullanımı ile ilgili denetimleri, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik ve tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun kapsamında yapıldığını belirterek, “Bu çerçevede 2014 yılı içerisinde yapılan denetimlerde; ruhsatsız çalıştığı tespit edilen 14 umuma açık yer ile kapalı alanda sigara içildiği tespit edilen 8 umuma açık yer hakkında işlem yapılmıştır. Ayrıca; yaz aylarının gelmesi ile birlikte artmakta olan, düğün, nişan, asker uğurlama eğlence programlarında tabanca ile havaya ateş etme, izinsiz ve hiçbir güvenlik tedbiri alınmaksızın havai fişek atma ve yine insanların uyku ve istirahat saatlerine dikkat edilmeksizin gürültü oluşturan eylemler ile ilgili de denetimler yoğunlaştırılmıştır” dedi.

İzinsiz havai fişek attığı tespit edilen kişiler hakkında Kabahatler Kanunu çerçevesinde işlem yapıldığını vurgulayan Özdemir, “Halkımızın huzuru, sağlığı ve umuma açık işyerlerinin daha iyi hizmet verebilmesi açısından bu tür denetimler aralıksız ve artarak devam edecektir. Belirtilen konulardaki ihbar ve şikâyetlerin, ücretsiz olan ve 24 saat hizmet veren 155 Polis İmdat telefonuna yapılması durumunda, ilgili şahıslar ve yerler hakkında gereken işlem yapılacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA