Kapusuz: Sonucu etkileyecek bir değişiklik yok, Gökçek kazandı

Seçim sonuçlarına itirazları değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, sonucu etkileyecek bir değişikliğin olmadığını belirterek, "Ankara'da halk kararını verdi. Melih Gökçek AK Parti olarak Ankara'da seçimleri kazanmış oldu" dedi.

Kapusuz: Sonucu etkileyecek bir değişiklik yok, Gökçek kazandı
Seçim sonuçlarına itirazları değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, sonucu etkileyecek bir değişikliğin olmadığını belirterek, 'Ankara'da halk kararını verdi. Melih Gökçek AK Parti olarak Ankara'da seçimleri kazanmış oldu' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, NTV ekranlarında Başkent'teki seçim sonucuna itirazları değerlendirdi.

2014 yerel seçimlerinin Türk demokrasi tarihi açısından çok önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Kapusuz, 'Bu seçimler millet iradesi olarak tecelli etmiş, millet kararını vermiş, Türkiye'de desteklemiş olduğu partileri net bir şekilde göstermiştir' dedi.

AK Parti'nin yüzde 45.6'lık bir oranla cumhuriyet tarihinin yerel seçimlerde rekor sonucunu elde ettiğine dikkat çeken Salih Kapusuz, 'Ankara'da da halk kararını verdi. Bir takım yasal prosedürler devam ediyor ama il birleştirme tutanağının sonuçlarını ilk günden ilan etmiştik. 32 bin 097 farkla Melih Gökçek AK Parti olarak Ankara'da seçimleri kazanmış oldu' şeklinde konuştu.

İtirazları bütün siyasi partiler gibi AK Parti'nin de yaptığını kaydeden Kapusuz, sonucu etkileyecek bir değişikliğin olmadığını söyledi.

'SEÇİMLERİN İPTALİNİ GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Anamuhalefet partisinin seçimlerde başka usulsüzlükler yapıldığı yönündeki iddialarına da yanıt verdi. 'Bunu bilmediklerinden değil, kasten yapıyorlar' diyen Kapusuz, 'Ankara'da ve Türkiye'de seçimlerin iptalini gerektirecek hiç bir olay söz konusu değildir. Yasal olarak da siyasi olarak da hukuki olarak da fiili olarak da böyle bir şey mevcut değildir. Sadece kafaları karıştırmak, sokağı hareketlendirmek istedikleri için bahaneler üretmeye çalışıyorlar' ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE