Trafik Görevlilerine Eğitim Sertifikası

Başbakanlık Eylem Planı ve 2014 yılı eğitim planı çerçevesinde, Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personeline eğitim sertifikası verildi.

Trafik Görevlilerine Eğitim Sertifikası

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik denetleme şubelerinde görevli personele trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla takograf, radar ve alkolmetre cihazları ile ilgili eğitim verildi.

Toplam 25 görevlinin katılımıyla tamamlanan eğitimler sonunda sertifika töreni düzenlendi.

Bartın Polis Evinde düzenlenen törene İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Alaaddin Karsavuran, Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Yarbay Hakan Kaya ve eğitim alan personel katıldı

İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, sertifika töreninin ardından yaptığı konuşmada, “Eğitmen arkadaşlarımızın nezaretinde Sayın Başbakanımızın ölüm oranlarını yüzde 50 oranla düşürmek amacıyla verdiği talimatlar doğrultusunda Türkiye’nin bir çok ilinde olduğu gibi Bartın’da da yapılmıştır. Temel hedefimiz kolluk kuvveti olarak gerek Jandarma, gerek Sahil Güvenlik, gerekse Emniyet Müdürlüğü personelimizin insanımızın güvenliğini sağlamak, yolculuk esnasında can güvenliğini ön plana almak ve kazaları en aza indirmek, hem can hem de mal emniyetini sağlama alma amacıyla verilen eğitimlerdir. Bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ilgili dairelerinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma, Trafik ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Personelimize ve eğitimimize katılım sağlayan Jandarmamızı, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza hem şahsım, hem de kurumum adına teşekkür ediyorum. Temennimiz ve ümidimiz, sıfırlamak belki mümkün değil ama insanlar sevdiklerine kazasız gitmelerini umut ediyoruz. Sürücülerimize bu konuda çok büyük iş düşüyor. Kurallara lütfen uysunlar” dedi.

Daha sonra konuklara kokteyl verildi

Kaynak: İHA