Öğrenci Şikayetine Okul Yönetimi Duyarsız Kalmadı

Çorum’un İskilip ilçesindeki bir okulda poğaça fiyatına yapılan 10 kuruşluk zam bir öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Öğrenci Şikayetine Okul Yönetimi Duyarsız Kalmadı

Şikayet kutusuna bırakılan not üzerine harekete geçen okul yönetimi, 60 kuruş olan poğaça fiyatını tekrar 50 kuruşa indirdi.

İlginç olay, İskilip Anadolu Lisesi’nde yaşandı. Okul kantinin 50 kuruştan satışa sunulan poğaçaya geçtiğimiz günlerde 10 kuruş zam yapıldı. Bunun üzerine harekete geçen öğrenciler şikayet kutusuna yazılı bir not bırakarak şikayetçi oldu.

Bırakılan notta “Okula gelirken kahvaltı yapamıyoruz. Burdan alıp karnımızı doyuralım dedik. Bir baktık 60 kr. Önceden 50 kuruştu. Şimdi poğaça ve simitin yanına çay almak için 10 krş daha gerekiyor. Sürekli arkadaştan alması da olmuyor. Bide çay ve kahve bardağın yarısından az üstü. Bundan olumsuz etkileniyoruz. Gereği yapılsın lütfen. Şimdiden teşekkürler” ifadelerine yer verildi.

Öğrenciler tarafından şikayet kutusuna bırakılan notu dikkate alan okul yönetimi ise hemen harekete geçerek 10 kuruşluk zammı kaldırdı ve poğaça fiyatını tekrar 50 kuruşa çekti. Okul yönetimi de öğrencilere not yazarak, “Sizden gelen yoğun istek üzerine simit+çay 1 TL” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler ve okul yönetimi tarafından yazılan her iki notun sonunda da tebessüm işareti olması dikkatlerden kaçmadı.
Kaynak: İHA