'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı'

Elazığ'da, "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" etkinlikleri kapsamında belediye personeli 45 dakikalık yürüyüş yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğünce Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Elazığ-Malatya çevre yolunda düzenlenen yürüyüşe belediye çalışanları da katıldı.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Sağlık Bakanlığının 2014 yılını "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan ettiğini anımsatarak, projeye destek vermek amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Belediye olarak vatandaşların spor ve yürüyüş yapabilmeleri için uygun alanlar oluşturacaklarını aktaran Yanılmaz, vatandaşların sağlığı için özellikle park, piknik, bisiklet ve yürüyüş alanlarını yapmanın öncelikli görevleri olduğunu belirtti.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Halil Akkuş ise proje kapsamında ülke genelinde düzenlenen etkinliklerle toplumda sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin öneminin vurgulanmaya çalışıldığını belirterek, "Bu ayki projemize belediye başkanımız ciddi destek verdi ve ikili görüşmelerimizden anladığımız kadarıyla özellikle halk sağlığı adına önemli projelere imza atacak. Bugün belediye başkanımızın yürüyüşte atacağı adımlar, kentte halkımızın sağlığı adına atılacak diğer adımların başlangıcı olacaktır" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA