İnebolu’da Kızılay Kan Topladı

Türk Kızılayı İnebolu Şube Başkanlığı, Beşir Derneği ve İnebolu Müftülüğü’nün birlikte organize ettiği kan bağışında, 193 ünite kan toplandı.

İnebolu’da Kızılay Kan Topladı

İki günlük kampanyanın ilk gününde Kızılay TIR’ı Atatürk Anıtı önüne park ederek kan vermek isteyenleri kabul etti. İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ve protokol üyelerinin de destek verdiği kan bağışının ilk gününde 102 ünite kan toplandı. İkinci gün ise, Müftülük bahçesindeki kampanyada 91 ünite kan toplandı. İki gün içerisinde İnebolu halkı, 193 ünite kan bağışında bulundu.

Türk Kılızayı İnebolu Şube Başkanı Ahmet Çeçen, İnebolu’da düzenledikleri kan bağışı sonrası 193 ünite kan toplandığını belirterek, bunun kendileri için mutlu verici olduğunu söyledi.

Çeçen, “Kan bağışımıza destek veren kamu kurum ve kuruluşlarımıza, özellikle kaymakamlığımıza, müftülüğümüze, siyasi partilerin temsilcilerine ve gençlik kollarına ilgi gösteren basın mensubuna teşekkür ederiz. Ayrıca Beşir Derneği, Kızılay ile protokol imzalayarak Türkiye çapında yılda yaklaşık 30 bin kan bağışında bulunan bir dernek. İnebolu'da da kendileri olağanüstü gayret göstererek bizlere destek vermişlerdir. Emeği geçen herkese, İnebolu halkına teşekkür ederiz”
Kaynak: İHA