Adada Mahsur Kalan Piknikçileri Jandarma Botu Kurtardı

Beyşehir Gölü'nde bulunan adada mahsur kalan 3 piknikçiyi Jandarma Sahil Botu kurtardı.

Konya'dan dün akşam saatlerinde Beyşehir Gölü kıyısına çadır kurup piknik yapmaya gelen 3 kişi, gündüz saatlerinde olta ile balık avlamak amacıyla karşıdaki Kızılada'ya şişme botla açıldı.
Dönüş yolunda fırtınaya yakalanan 3 kişi, adaya tekrar dönüş yapmak zorunda kaldı. Adada mahsur kalan ve Jandarma'dan cep telefonuyla yardım isteyen 3 kişiyi kurtarmak için alınan ihbar üzerine Beyşehir Jandarma Asayiş Botu harekete geçti.
Kızılada'da mahsur kalarak Jandarmanın gelmesini bekleyen Erol Boya, Süleyman Aydoğan ve Mehmet Sağlam tekneye alındı. Erol Boya, aracının olduğu kıyı kesime bırakılırken, diğer 2 kişi Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığının konuşlu bulunduğu Beyşehir ilçe merkezindeki kıyı kesime getirildi.

Burada Jandarma tarafından çay ve yemek ikram edilen kurtarılan piknikçiler, Konya'dan piknik yapmak amacıyla dün Beyşehir Gölü kıyısına geldiklerini, geceyi çadırda geçirdikten sonra olta ile balık avlamak üzere şişme botla karşı adaya geçtiklerini, dönüş yapmak isterken ise çıkan fırtına nedeniyle geriye dönüş yaptıkları Kızılada'da mahsur kaldıklarını söyledi.

Piknikçiler, gelen Jandarma Botu'nun kendilerini kurtararak Beyşehir'e getirdiğini aktardı, jandarmaya teşekkür etti.
Bu arada, kurtarılan 3 kişiye Jandarma yasak olduğu halde şişme botla avlanmak amacıyla göle açıldığı için kişi başı bin 918 lira idari para cezası uyguladı.
Kaynak: AA