Kadim Geleneğin Yorumcu Müslüman Aklı Açıklaması

Sakaraya Büyükşehir Belediyesi "Nisan Kültür Sanat Etkinlileri" kapsamında "Kadim Geleneğin Yorumcu Müslüman Aklı: İbn Rüşd" paneli düzenlendi.

Adapazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde konuşan İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü üyesi Prof. Dr. Fuat Aydın, İbn Rüşd'ün özgün düşünce yapısına sahip olduğunu ve bir filozof olarak batı dünyasının fikir yapısına olan etkilerini anlattı.
İslam dünyasının en önemli üç düşünürden birinin İbn Rüşd olduğunu belirten Aydın, "İbn Rüşd dini ilimler, metafizik, mantık, tabiat ilimleri, astronomi gibi birçok alanda önemli eserler bırakmıştır. Okumaya öğrenmeye verdiği değerin yaşamı boyunca çok fazla olduğunu görüyoruz. İbn Rüşd kendine özgü düşünceye sahip önemli bir filozoftur. Onun batı dünyasına etkisi oldukça fazladır" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç ise İbn Rüşd'ün sistematik bir hayat tarzına sahip olduğunu hatırlatarak, dönemin en çok tartışılan konularından 'varlık' konusuna İbn Rüşd'ün yaklaşımı hakkında bilgi verdi.
Sunumların ardından katılımcılara çiçek takdim edildi.
Kaynak: AA