Kazan 2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak görevi yerine getirmenin ve bu unvanı, yeni sahibi Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'a huzur içinde devretmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Tuna, Kazan'da "2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinliklerinin tanıtıldığı basın toplantısına katıldı.

Tataristan Özerk Cumhuriyeti Kültür Bakanı Ayrat Sibagatullin, toplantıda yaptığı konuşmada, 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir'in bu süreci başarıyla gerçekleştirdiğine değinerek, Türk dünyasında yaşayan herkesin kardeş olduğunu vurguladı.
Kazan'a, Eskişehir'den kalabalık bir heyetle geldiklerini ifade eden Tuna ise şunları kaydetti:
"Eskişehir 2013 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak görevi yerine getirmenin ve Kazan'a huzur içerisinde devretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türk dünyasının geleceğinde birlik ve beraberlik görüyorum. Kültür başkentliği, kısacık ömrümüzde, bizlere gönüllere girmek için büyük fırsatlar sunan bir gönül yolculuğudur. Umuyorum ki Eskişehir gibi Kazan da bu yolu başarıyla tamamlayacaktır. Amacımız; İsmail Gaspıralı'nın bize çizdiği hedef doğrultusunda, 'Dilde, fikirde, işte birlik' sloganı doğrultusunda güzel işler yapmaktır. Türk dünyasında, insana değer verme noktasında farklı zamanlar, coğrafyalar, şahsiyetler olsa da hep aynı hassasiyeti göstererek bundan sonra da güzel işler yapmaya çalışacağız. 2013 yılında Eskişehir'de, Türk dünyasından kardeşlerimizi bir araya getirecek birçok etkinlik yaptık. Sahip olduğumuz birikim ve tecrübeden hem Kazan'ı hem de bundan sonraki kültür başkentlerini desteklemek açısından üzerimize düşen ne görev varsa yapmak isteriz."

Toplantıda, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Dusen Kaseinov, Azerbaycan'dan milletvekili Nizami Caferov, Kırım Kültür Bakanlığı Temsilcisi Atageldi Şahmiradov ve diğer ilgililer hazır bulundu.
Kaynak: AA