Amasya Üniversitesi Mevlana Ağını Genişletiyor

Mevlana Değişim Programı kapsamında Amasya Üniversitesi ile Fas'ın en saygın üniversitelerinden olan Hassan II ve Mohammed V-Agdal üniversiteleri ile Mevlana Değişim Programı anlaşması imzalandı.

Amasya Üniversitesi Mevlana Ağını Genişletiyor

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Hasan II Üniversitesi (Casablanka) Rektörü Prof. Dr. Idriss Mansouri ve Mohammed V-Agdal Üniversitesi (Rabat) Rektörü Prof. Dr. Wail Benjelloun ile görüşerek ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenci ve öğretim elamanı değişimini esas alan protokolü imzaladı.

Her iki üniversite rektörünün Türk Yükseköğretim kurumları ile son dönemlerde özellikle Mevlana değim programları kapsamında işbirliği protokolleri imzalamalarının bunun kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini, tarihsel ve kültürel birçok birlikteliği olan Fas ve Türk üniversitelerinde son dönemlerde yapılan önemli çalışmaların ürüne dönüşmesini ümit ettiklerini dile getirdiklerini belirten Prof. Dr. Metin Orbay, üniversite olarak değişim programlarının akademik, idari personel ve özellikle öğrencilere önemli katkılar sağladığını, bu anlaşma ile hareket çeşitliliği halkasına yeni bir halkanın daha eklenmiş olmasından memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Amasya Üniversitesi’nde üniversiteler arasında akademik-idari personel ve öğrenci hareketliliğini esas alan Erasmus ve Farabi programları kapsamında son iki yıl içerisinde değişime katılanların sayısı zirve yaparken, diğer önemli bir gelişmenin ise Mevlana değişim programında yaşandığına değinen Rektör Orbay, programın açıklanmasıyla birlikte Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Hindistan, Tayland, İran, Azerbaycan, Bosna Hersek gibi pek çok ülkeyle Mevlana değişim programı anlaşması imzaladıklarını kaydetti.

Orbay, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’nın da aralarında olduğu çalışma grubunun Yunus Emre Enstitüsü'nün Rabat'ta bulunan Kültür Merkezi Sorumlusu Barış Demir ile de görüşerek merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını anlattı.
Kaynak: İHA