İsrail, Kerm Ebu Salim Kapısı'nı Yarın Da Açmayacak

İsrail'in, bu sabah Gazze'den atılan roketler nedeniyle Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı daha önce yapılan duyurunun aksine yarın da açmayacağı bildirildi.

Filistin hükümetinin Gazze'ye yapılan yardımların koordinasyonundan sorumlu yetkilisi Raid Futuh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail yönetimi, Yahudi bayramlarını gerekçe göstererek 4 günden bu yana kapalı bulunan Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nın bu sabah Gazze'den atılan roketler nedeniyle yarın da kapalı tutulmasına karar verdiğini bize bildirdi" dedi.

Futuh, sınırdan istisnai olarak sınırlı şekilde sadece benzin, motorin, tüp gaz ve Gazze'deki elektrik santrali için gerekli yakıtın geçişine izin verileceğini ifade etti.

İsrail, Yahudi bayramlarını gerekçe göstererek Gazze sınırındaki Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun sınır kapılarını 18-21 Nisan'da 4 gün süreyle kapatma kararı aldığını bildirmişti. Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nın yarın açılması bekleniyordu.
İsrail ordusu, bu sabah Gazze'den İsrail'in güneyindeki Sderot beldesine roket saldırısı düzenlendiğini, bunun üzerine bölgedeki 3 noktanın İsrail Hava Kuvvetleri tarafından vurulduğunu açıklamıştı.
İsrail, Hamas'ın 2006 yılında seçimleri kazanıp iktidara gelmesinin ardından Gazze'ye ambargo uygulamaya başlamış ve kontrolünde bulunan 4 sınır kapısını kapatmış, Beyt Hanun Sınır Kapısı, özellikle yabancı pasaport taşıyanların girişi için açık tutulurken, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı ise ticari ürün geçişi için kısmen açık bırakılmıştı.
Kaynak: AA