Deniz Feneri Derneği'nden Hasta Çocuklara Oyuncak Sürprizi

Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilciliğince 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde kentteki hastanelerde tedavi gören çocuklara oyuncak ve hikaye kitabı verildi.

Kentteki hastanelerde, birçoğu amansız hastalıklarla mücadele eden çocuklar, Antalyalı hayırseverlerin Deniz Feneri Derneği aracılığıyla ulaştırdığı oyuncak ve hikaye kitaplarıyla büyük sevinç yaşadı. Derneğin Antalya temsilcisi Ahmet Sargın ve dernek gönülleri, hasta çocukları tedavi gördükleri hastanelerdeki odalarında ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini iletti, sohbet etti. Dernek yetkilileri, daha sonra bağışçıların yardımlarıyla alınan ve içerisinde oyuncak ile hikaye kitaplarının yer aldığı hediye paketlerini çocuklara verdi.
Sargın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Deniz Feneri Derneği'nin kurulduğu günden bu yana birçok proje ürettiğini, çocuklara yönelik de projelerinin bulunduğunu anlattı.
"Binbir Dilek" ve "Gülen Yüzler" projelerinin bunlardan sadece birkaçı olduğunu dile getiren Sargın, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde 'Hastanede tedavi gören çocuklar unutulmasın' istedik. Ağır ameliyat geçiren ya da kanser gibi zorlu hastalıklarla mücadele eden çocukları mutlu edebilmek adına bağışçılarımızın katkılarıyla içinde oyuncak, hikaye kitabı, çikolata, kek yer alan paketleri çocuklarımıza dağıtıyoruz" dedi.

Sargın, belirledikleri, tedavi gören 250 çocuğa bu paketleri ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

"Hoşgeldin Bebek" adlı bir kampanyaları da bulunduğunu bildiren Sargın, hasta çocuklara hediyelerini ulaştırırken dünyaya gözlerini yeni açan miniklerin ailelerine de "Hoşgeldin Bebek" paketlerini hediye ettiklerini söyledi.

Tedavileri boyunca her yerine iğneler batırılan ya da hastalığı dolayısıyla acı çeken çocukların gülen yüzlerini görmenin en büyük mutlulukları olduğunu vurgulayan Sargın, şöyle konuştu:
"Bu mutluluğa ortak olan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Çocuklar hepimizin geleceği, onlar için yapılacak her şeyin az olduğunun bilincindeyiz. Bizler de bağışçılarımızın destekleriyle gücümüzün sonuna, son yoksula ulaşıncaya, geceleri aç uyumak zorunda kalan bir tek çocuk kalmayıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz."
Kaynak: AA