Alman Kanser Araştırmaları Merkezi'nin 50| Kuruluş Yılı

Alman Kanser Araştırmaları Merkezi (DKFZ) Başkanı Otmar Wiestler, Almanya'da kanser hastalarının iyileşme oranının sanılandan fazla olduğunu belirtti.

Bu ay 50| kuruluş yılını kutlayacak DKFZ'nin Başkanı Wiestler, Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, kanserde erken teşhisin önemine işaret ederek, "Kanser hastalarının iyileşme şansı, halkın düşündüğünden daha yüksek" dedi.

Almanya'da kanser hastalarının yarısının iyileştiğini ifade eden Wiestler, halkın bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, ''Çünkü kanserin erken teşhisi ve önlenmesi konusunda pek çok fırsat söz konusu. Ancak ne yazık ki çok az kişi bundan faydalanıyor" diye konuştu.

Wiestler, hastalığı yenme oranının 40 yıl önce yüzde 30'un altında olduğunu anımsatarak, "Ancak tabii ki diğer taraftan bakınca her iki hastadan biri de kanserden ölüyor. Daha etkili ilaçlara ihtiyacımız var. Ayrıca tedavileri de çok iyi kombine edilmeli. Öte yandan meme kanserine yakalanan kadınların yüzde 80'inin iyileşme şansı mevcut'' ifadesini kullandı.
DKFZ Başkanı Wiestler, Alzheimer hastalığının tehlikesiyle kıyaslandığında kansere yönelik algının yanlış olduğunu kaydetti.

Basın toplantısına katılan Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanı Johanna Wanka da DKFZ'nin kanserle mücadelede amiral gemi görevi yaptığını belirterek, merkezin başarılı çalışmalarını övdü.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan rakamlara göre, 2012 yılında dünyada 14 milyon kişiye kanser teşhisi kondu. Aynı yıl yaklaşık 8 milyon 200 bin kişi bu hastalıktan dolayı hayatını kaybetti. Örgütün tahminine göre, gelecek 20 yılda kanserden ölümler yılda ortalama 13 milyona ulaşacak.
Almanya'da 50 yıl önce kurulan Heidelberg'deki DKFZ'de 90 bölümde 3 bin kişi çalışıyor.
Kaynak: AA