Türkiye'nin İlk Downhıll Bisiklet Festivali Mustafakemalpaşa'da Başladı

Dağ bisikleti yarışı parkurları (Downhill) festivali, Mustafakemalpaşa ilçesinde başladı.

Türkiye'nin İlk Downhıll Bisiklet Festivali Mustafakemalpaşa'da Başladı
Festival, Türkiye'de ilk ve tek Downhill festivali olma özelliğini taşıyor.
BEBKA (Bursa, Bilecik ve Eskişehir Kalkınma Ajansı) ve Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü organizasyona, Türkiye'nin dört bir yanından bisiklet sevdalıları akın ettiler. Tümbüldek Kaplıcaları, Suuçtu Mevkii ve Elmagediği İstasyonu'nu kapsayan, 35 kilometrelik parkurdaki etkinliğe yaklaşık 350 civarında sporcu katılım gösterdi. Zorlu parkurda sporcular, zaman zaman kazalar geçirdi. Engebeli ve çamurlu arazide düşenlere, sağlık ekipleri müdahale ettiler. Görsel güzelliğiyle bilinen Suuçtu Şelalesi'nde ise profesyonel bisikletçiler yaptıkları gösterilerle festivale renk kattı. Sporcular, Suuçtu Şelalesi'nin mesire alanında verilen yemek molasının ardından başlangıç ve bitiş noktası olan Tümbüldek Kaplıcalarına gelerek parkuru tamamladı.

Bisiklet turizmini geliştirmek ve kültürünü yaymak adına Downhill Mustafakemalpaşa Festivali'nin ciddi bir atılım olduğunu ifade eden Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, "Çok keyifliydi. Gelecekte buraların ulusal parkurlara dönüştürülmesini amaçlıyoruz. Hem ulusal hem uluslararası anlamda da bisiklet turizmine açılması hedefliyoruz. Bu konudaki ilk adım çok başarılı buluyorum. Hava yağmurlu olmasına rağmen katılım çok büyüktü. Biraz çamura bulandık. Ben de düşenler arasındayım. Olacak o kadar. Bu yara hatırası burasının. Her branşta olabilen küçük kazalar. Bu hobimizi bu eşsiz güzellikleri içinde doğaya saygılı bir biçimde icra ettik" ifadelerini kullandı.

Festivale katılanlardan Emre Özbay ise, "Türkiye'nin ilk Downhill Festivali'ne Türkiye'deki en büyük 3 downhill grubu olarak katıldık. Bütün grup arkadaşlarımız burada. Parkuru çok beğendik. Bizim için çok hoş bir deneyimdi. Bundan sonra da her yıl burada olacağız" diye konuştu.

Öte yandan program kapsamında müzisyen Okay Temiz'in Tümbüldek Kaplıcaları'nda konser vereceği belirtildi.
Kaynak: İHA