Soma'da Kutlu Doğum Etkinlikleri Başladı

Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Soma ilçesinde başladı.

Soma'da Kutlu Doğum Etkinlikleri Başladı
Park Altı Camii bahçesinde Soma Belediyesi'nin düzenlediği lokma hayrı ile başlayan etkinliğe Belediye Başkanı Hasan Ergene ile İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ, Vaiz Emin Yıldırım, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan ve vatandaşlar katıldı.


Müftü Karatuğ, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ilçede çeşitli etkinlikler yapılacağını belirterek, bu sene Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde, "Samimiyet ve İhlas" temasının işleneceğini belirtti.

Etkinliklerin Hz. Muhammed'i anlamak ve onun ahlakını öğrenmek için önemli bir fırsat olduğunu anlatan Müftü Karatuğ, şunları kaydetti: "Kutlu doğum efendimizin doğum yıldönümü nedeniyle yapılan etkinliklerdir. Bugün Somamızda da belediyemizin düzenlediği lokma hayrıyla bu etkinlikleri başlatmış oluyoruz." dedi ve yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Soma'nın bereketli ve huzurlu bir ilçe olduğunu kaydeden Karatuğ, "Geçen yıl temelini attığımız kız yurdumuz hayırsever kurum ve vatandaşların destekleriyle kısa sürede tamamlandı ve hizmete girdi. Destek verenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

BU YIL MÜFTÜLÜĞÜN KERMES'İ YOK
Geçen yıl düzenlenen ve gazetelerin 'Müftü Hocam sende mi" haberlerini esprili bir şekilde dile getiren İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ, "Bu yıl kermes düzenlemeyeceğiz. Geçen yıl bu hayırlı işlerimizi tamamlayalım diye kermesler yapmıştık. Çok şükür Cenab-ı Allah'a şükürler olsun, diyanetin, vatandaşın ve kurumların desteğiyle yapılan Asude Kız Kuran kursumuzda 80'in üzerinde öğrencimiz hafızlık eğitimini alıyor." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Kutlu Doğum Haftası açılış programı lokma hayrı ve ikramlarla sona erdi. Hafta içersinde devam edecek çeşitli etkinliklerle kutlamalar devam edecek.

KUTLU DOĞUM KONFERANSI
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Soma İlçe Müftülüğü tarafından bir konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ramazan Altıntaş katıldı.

Altıntaş, katılımcıları “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu sunumu ile bilgilendirdi. Programa Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Sabır Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Seaş Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA