'İsim Değiştirmelerin' Yasalara Aykırı Yapıldığı İddiası

CHP Kepez İlçe Başkanı Halil Bahar, son dönemde bazı tesislere verilen isimlerin değiştirilme yönteminin 5393 sayılı Belediyeler Kanunu'nun 81. maddesine aykırı olduğunu savundu.

Kepez İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Bahar, son yıllarda bazı tesislere verilen isimlerin, AK Partili belediye tarafından değiştirildiğini söyledi.

Bahar, son olarak 10 Nisan'da yapılan meclis toplantısında Erdal Öner Spor Salonu'nun isminin verilen önergeyle "Turgut Özal Spor Salonu" olarak değiştirildiğini hatırlattı.
Aynı uygulamanın Türkiye'nin değişik illerinde de yapıldığını kaydeden Bahar, "İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yer alan Esenyurt Belediyesi Hakan Şükür Stadyumu, Ordu ilimizde bulunan Ünye Belediyesi İdris Naim Şahin Binicilik Tesisleri ile Ünye Belediyesi İdris Naim Şahin Otobüs Terminali tabelaları sökülerek isimleri değiştirilmiştir" dedi.

İsim değiştirmelerinin "etik olmadığını" savunan Bahar, şöyle konuştu:
"İsim değiştirmeler 5393 sayılı Belediyeler Kanunu'nun 81. maddesine açıkça aykırıdır. Çünkü bu maddeye göre isim değişiklikleri üçte iki çoğunlukla kararlaştırılabilir. Oysa ki Kepez Belediye meclis toplantısında MHP ve CHP grupları ret oyu kullanmış ve yasaya açıkça aykırı biçimde karar verilmiştir. Bu konuda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Antalya Valimizi göreve çağırıyoruz."
Toplantı sonunda CHP Kepez yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Selami, yerel seçimlerde partisinin Kepez Belediye Başkan Adayı Erdal Öner'i yeteri kadar desteklemediği gerekçesiyle Bahar ve ilçe yönetimini istifaya davet etti.
Kaynak: AA