Başarılı Öğrenciler Çanakkale'ye Gönderildi

Samsun Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nce "Güvenli Yaşam İçin İlkadım" projesi kapsamında 89 ortaokul öğrencisi Çanakkale'ye gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında "Güvenli Yaşam İçin İlkadım" ile Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy ilçelerinde çeşitli okullarda eğitim gören başarılı 41'i kız 89 öğrencinin, Türk tarihinin en önemli savaşlarından Çanakkale Savaşı'nın yapıldığı yerleri görmeleri gezi düzenlendi.

Öğrencileri uğurlamak için Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde tören gerçekleştirildi.

Geziye 8 polis memuru ve 3 öğretmen de refakat edecek.
Burada konuşan Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, tarihe çok önem verdiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Bizler Çanakkale gibi bir yeri 25'li yaşlarda gördük görev sebebiyle ama Türkiye Cumhuriyeti'nin her metrekaresinde yaşayan her insanımızın gidip görmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Ben üç kere gittim oraya. Üçünde de tüylerim diken diken oldu. Ağlamaklı vaziyete geldim. Hakikaten bu duyguları yaşayacağınızı zannediyorum."
Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise şunları kaydetti:
"Emniyet müdürlüğümüze bu projeden dolayı teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızı hem Çanakkale gibi yakın tarihimizin çok önemli bir noktasına gönderiyoruz hem de İstanbul, Bursa gibi imparatorluğumuzun ilk kuruluş günlerine gideceksiniz. Sizden şunu istiyorum, oraların manevi havasını teneffüs ederek gördüklerinizi kaydedin."
Öğrenciler seyahatleri boyunca İstanbul, Bursa ve Tekirdağ illerini de görme fırsatı bulacak.
Kaynak: AA