Yücelik, 'Anadolu'nun En Etkili İş İnsanları' Listesine Girdi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bir dergi tarafından yapılan "Anadolu'nun En Etkili İş İnsanları" listesinde 43'üncü sırada yer aldı. Yücelik, listeye Doğu Anadolu Bölgesi'nden giren tek isim oldu.

Anadolu'nun en etkin 50 iş adamını belirlemek amacıyla Ekonomist Dergisi tarafından her yıl gerçekleştirilen araştırma sonuçları açıklandı. ETSO başkanı ve iş adamı Lütfü Yücelik, bu yılki listeye 43'üncü sıradan girdi.
Yücelik, yaptığı açıklamada, 21 yıl önce Aşkale'den yola çıkarken, böylesi büyük bir aileye sahip olabileceklerinin çoğu kimse tarafından tahmin bile edilemediğini belirtti.

İfade edilen bu başarının şahsının değil, herkesin ortak eseri olduğunu belirten Yücelik, şöyle devam etti:
"Ortağından çalışanına, yönetim kurulundan bölge insanına bunu paylaşıyoruz. Gelinen nokta bizler için en büyük mutluluk ve gurur kaynağıdır. İşin en başında sermayemizle birlikte yüreğimizi ortaya koyarken birtakım tereddütler ve çekinceler taşımıyor değildik ama ne olursa olsun umudumuzu asla kaybetmedik."
Yücelik, çimento sektöründe; Aşkale, Trabzon, Van, Gümüşhane ve Erzincan fabrikalarıyla güçlerine güç kattıklarını ifade etti.

Kaynak: AA