Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Binali Yıldırım İçin 'vicdan'Dedi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz İzmir’de yedi kez ‘elinizi vicdanınıza koyun’ diyerek yerel seçimlerde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım için destek istedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Binali Yıldırım İçin 'vicdan'Dedi
Bakan Yılmaz; “Elinizi vicdanınıza koyun. İşi yapana emaneti teslim etmek lazım. Eğer işi yapana teslim etmezseniz hepimiz için geçerlidir zamanı kaybedersiniz” dedi.


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu’nun 8’inci yılı onuruna düzenlenen birlik ve beraberlik dostluk yemeğine katıldı.

Bakan Yılmaz Malatya’daki temasları nedeniyle geceye 2,5 saatlik rötarın ardından iştirak etti. Kaya Termal Otel Kardelen Salon’da düzenlenen geceye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Müsteşarı Habip Soluk, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, AK Parti Konak Belediye Başkan adayı İlknur Denizli ve Sivaslı hemşehriler katıldı.

“EMANETİ HİZMETİ YAPANA TESLİM ETMELİSİNİZ”
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz seçimlerin yerel ve genel yerel seçimlerden ayırt edilmesi gerektiğine dikkat çekerek oy kullanmada Bakan Yılmaz; “ Önümüzde bir seçim var. Bu seçim bir genel seçim değil. Bu genel seçim o zaman kişiler kendi kendi ideolojik duruşuna bakış açılarına göre bu ülkenin 2023’e kadar kimin yönetmesi gerektiğini veya 2053’e veya 2071’e kadar bu millet genel seçimlerde kendi tercihine göre belirler. Ama 30 Martta bir seçimimiz var. 30 Mattaki seçimi halka en yakın noktada yerel seçim. Yani halkın suyunu kim getirecek? Kanalizasyonu kim yapacak? Yolu çamursa o yolu çamurdan kim kurtaracak? Dolayısı ile halka hizmeti en doğru şekilde kim verecek? Biz bunu belirleyeceğiz. Bu yerel seçimlerin şöyle bir özelliği var; Herkes tanıdığını bildiği hemşehrisini çok yakından tanıdığını başka bir niteliğine bakmaksızın tercih eder ve oyunu ona göre verir. Ama bu her zaman doğru değildir. Aslında bu hiçbir zaman doğru değildir. Eğer bir göz ameliyatı olsanız eşinize dostunuza arkadaşınıza mı göz ameliyatı için giderseniz? Yoksa hiç tanımasanız bile Amerika’dan gelen göz doktoruna yani ehil olana mı gidersiniz? Arabanızda bir arızanız var. Arabanızı tamirden hiç anlamayan bir arkadaşınıza mı götürürsünüz? yoksa ustasına mı götürürsünüz? İşte yerel seçimlerde genel seçimleri demiyorum ama yerel seçimlerde her ne olursa olsun işi yapana emaneti teslim etmek lazım. Eğer işi yapana teslim etmezseniz hepimiz için geçerlidir zamanı kaybedersiniz. Her şeyi telafi edersiniz ama zamanın telafisi olmaz. Kaybolan yılları geri getiremezsiniz. Büyüklerimiz demiştir ki ‘vaktin kazası olmaz” dedi.

BİNALİ YILDIRIM İÇİN ‘VİCDAN’ DEDİ
Bakan Yılmaz AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın bakanlık döneminde Türkiye’de ulaşım alanında yapılan politikaları hatırlatarak Yıldırım için destek istedi. Yıldırım’a ithafen yapılan bir karikatürü hatırlatan Bakan Yılmaz’ın konuşması sırasında yedi kez ‘elinizi vicdanınıza koyun’ demesi dikkat çekti. Bakan Yılmaz şöyle konuştu: “ Bu seçimde liyakate, işi yapana ehil olana destek vereceğine inanıyorum Bizim inancımıza göre Binali beyin ehil olmadığına, işi yapamadığına, Türkiye’ye eser bırakmadığını söyleyen kimse var mı? Binali Bey için güzel bir karikatür yapmışlardı onu gördüm. ‘Elini vicdanına koy. İzmir için ne yaptınız?’ Herkes elini vicdanına koysun. AK Parti gelene kadar 6 bin kilometre bölünmüş yol yapılmış, Binali Yıldırım döneminde 13 bin kilometre bölünmüş yol yapılmış. 80 yılda yapılanın 2 katından fazlasını yapan Binali Yıldırım döneminde Türkiye, daha iyi yönetilmiştir. Milli geliri, 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkardık. Elinizi vicdanınıza koyarsanız, doğruyu bulursunuz ama gözünüzü kapatırsanız, sadece kendiniz için değil, evlatlarınız için de Türkiye'yi karanlığa atmış olursunuz. İzmir gerçek devrim yapmak istiyorsa liyakata ehliyete önem vermeli. Sivaslı hemşehrilerim, yerel seçimlerde Binali Yıldırım'ı desteklerse İzmir'e hizmet gelir.”
“YÜZ AKLARINIZ İKİ CİHANA BEDEL OLSUN”
Yıldırım’ın bakanlık dönemindeki icraatlerini Sivas’ın önde gelen isimleri ve türküleri ile örneklendiren Bakan Yılmaz konuşmasını şu sözler ile sürdürdü: “ Herkes elini vicdanına koysun baksın. Hani Binali Bey, ‘herkes uçacak’ dedi ya. Binali Bey dediğini yaptı. Herkes uçtu. Yani dediğini yapan birisi. Kim hizmet arıyorsa evlatları için torunları için İzmir’in daha iyi olmasını istiyorsa genel seçimde hiçbir şey demem ama yerel seçimler farklı. Aşık Veysel’in, ‘ben giderim adım kalır’ deyişi gibi. Herkes gittikten sonra adı kalacak. Binali bey Türkiye’nin ulaştırma tarihine ad bırakmış bir isimdir. Sizlerin de inşallah hakkı hukuku esas alan inancınızla desteklerinizi vereceğinizden şüphemiz yok. İki kapılı bir handa gidiyoruz. Sonuçta menzile varacağız. Menzile varabilmek için tercihlerimizi doğru yaparak yüz akı ile varmalıyız Yüz akı ile menzile varmak için her söylediğiniz ak olsun. Yüz aklarınız iki cihana beden olsun.”
YILDIRIM ONUNCU YIL MARŞI İLE UĞURLANDI
AK Partili Yıldırım geceye 2 yaşındaki torunu Elif Köylübay ile katıldı.

Yıldırım 11 yıllık bakanlık sürecinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da bulunduğu en yakın çalışma arkadaşlarının Sivaslı olduğunu açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı kapsamında başlattıkları seçim kampanyasında kentin hakettiği hizmetleri alamadığı yönündeki serzenişlerine tanık olduklarını dile getiren Yıldırım şöyle konuştu: “ İzmir’imizi çok ama çok yakından tanıma fırsatımız oldu. Onlarla sorunları çok daha yakından konuşma imkanı bulduk ve tüm hemşehrilerimizin ortak kanaati İzmir’in çok daha iyi bir noktada olması yönündeki serzenişlerini hep beraber dinledik. Onların bize verdiği çözüm önerilerini not ettik. İzmir’e hizmet için hazırız. Mutlaka hepinizin farklı görüşleri olabilir. Yaşam tarzımı farklı olabilir. Bunlar demokrasinin zenginliğidir olması gerekenleridir. Yaşadığımız şehri İzmir’i yavrularımız çocuklarımız için daha güzel bir noktaya getirmek inanıyorum ki bu salonda bulunanların ortak isteğidir.”
Yıldırı’mın konuşmasını bitirdiği sırada Onuncu Yıl Marşı çalındı. Davetliler de ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak marşa eşlik ettiği görüldü.

Yıldırım da programı nedeniyle geceden ayrıldı. Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu Başkanı Emin Karaçuha da konuşmasında federasyon olarak her siyasi oluşuma aynı uzaklıkta olduklarını belirtti.

Gecede Sivas yöresine ait türküler ve kentin tanıtım filminin gösterimi yapıldı.
Kaynak: İHA