Kamu-sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB yasa tasarısı ile ilgili bütün hukuki haklarını kullanarak AHİM’e kadar gideceklerini söyledi.

Kamu-sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması

Kamu Sen Tokat Şubesi tarafından düzenlenen iştira toplantısı Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un katılımıyla yapıldı. Kamu Sen İl Temsilcisi Selim Sarı ile MHP Tokat Belediye Başkan Adayı Erkan İkikat’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Koncuk, MEB Yasa Tasarısına değinerek, “Bir okul müdürü, idareci kolay yetişmez. Birileri geliyor bir kanun çıkartıyor. Diyor ki bu 80 bin insana ‘seni görevinden alaşağı ettim’ Bu okul müdürü olsun olmasın bütün insanları ilgilendiren bir durumdur. Neden, bir insan hakkı gaspı var. Bunun benim cebimdeki paranın biri tarafından zorla çalmasından hiçbir farkı yok. İnsanların sosyal statülerini bir ceket gibi bir gömlek gibi çıkarma hakkına sahip değilsiniz. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde hukukun egemen olduğu ülkelerde asla böyle bir şey yapılamaz. Bu değerli arkadaşlarımızı ne Başbakan okul müdürü yaptı, ne Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül okul müdürü yaptı. O halde hangi hakla bu insanların apoletlerini söküyorsunuz? Unvanlarını ellerinden alarak sosyal statülerini değiştiriyorsunuz” dedi.

Koncuk, tasarıyla ilgili bütün hukuki haklarını kullanacaklarını belirterek, “Bas bas bağırıyoruz biz 70-80 bin kişinin apoletleri söküldü görevlerinden alındı diye. Bu ulusla arası sözleşmelere aykırı yok böyle bir şey. AHİM’e kadar gideceğiz” diye konuştu.

2013 yılında sadece 123 TL bir yıl boyunca zam alacaklarını ifade eden Koncuk konuşmasına şöyle devam etti:
“Türkiye’de cari açık 65 milyar dolar çıktı. Bu dar ve sabit gelirlerinin omuzlarına yeni vergi yükü demektir. Türk ekonomisi freni patlamış bir kamyon gibi nereye gittiği belli değil. Aman siyasi istikrar bozulmasına diye 11 yıldır sokaklarda caddelere pankartlara yazıldı. Siyasi istikrar Türkiye’de bozulmuştur. Siyasi istikrarın temelinde yatan şey siyasi güvendir. Yani siyaset adamlarına duyulan güvendir. Eğer bu güven kaybolmuşsa Türkiye dış dünyadan sıcak para bulamayacak demektir. Yatırım için cazip ülke olmaktan çıkmış demektir.”
Toplantıya MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat ile çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Kaynak: İHA