Ak Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın Projerini Tanıttı

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, “Değişime izin ver sloganı ile yola çıktık.

Hayallerinize hayat vermek için sizler için yeni bir Çankaya tasarladık” dedi.


AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, projelerini Marriott Otel’de kamuoyuna tanıttı. Tanıtım toplantısına Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara AK Parti İl Başkanı Murat Alparslan da katıldı.

Toplantıda Çankaya'da hayata geçireceği projeleri anlatan Aydın, “İlerlemek için tek yapmamız gereken gerçekten çalışkan olmaktır. Bu gece için hem Çankaya hem de geleceğimiz için çok güzel günlerin ilk adımı olacak, cumhuriyetimizin başkenti, Ankara’nın baş yeri Çankaya’dır. Çankaya’mız 25 yıldır maalesef basit hizmetlerin bile verilemeyen belediyecilik anlayışıyla götürmektedir. Değişime izin ver sloganı ile yola çıktık. Hayallerinize hayat vermek için sizler için yeni bir Çankaya tasarladık” dedi.

Çankaya’nın nasıl değişeceğini anlatan Aydın, “İlk projemiz Sakarya- Kızılay meydanı biz değişimi Kızılay meydanından başlatıyoruz. Yeni Sakarya meydanında yaklaşık 8 bin 55 metrekare bir alanda düzenlenmeler yapılacak. 2 bin 300 araçlık yer altı otoparkı oluşturularak Kızılay’ın otopark sorunu çözülecek. Otopark da günlük 7bin araçtan fazla araca hizmet verilecek. Kızılay modern bir meydana kavuşacak. Kızılay esnafının yüzü gülecek. Yeni Kızılay anlayışı da Çankaya’ya değer katacak” ifadelerini kullandı.

Vizyon projelerinden bahseden Aydın, Bahçelievler’in gelişmesi için yeni bir düzenleme yaptıklarını kaydetti.

Aydın, “375 bin metrekare alan içerisinde Bahçelievler kentsel yenileme ve gelişim projesini Çankayalılara öneriyoruz. Bu düzenleme ile Çankaya Türkiye’nin en büyük sosyal yaşam alanlarından birine kavuşacak. Bu bölgemizde esnafımız ve halkımız çağdaş yaşam alanına kavuşacak” diye konuştu.

“BENİ EN ÇOK HEYECANLANDIRAN PROJE BİSİKLET OTOBANLARI”
Aydın, “Beni en heyecanlandıran proje bisiklet otobanları. Başta Londra olmak üzere dünyanın en önemli şehirlerinde planlanan çağdaş bir ulaşım çözümüyle Çankaya’yı buluşturuyoruz. Yeni, çevreci, sağlıklı bisiklet otobanı ile ulaşım çok kolaylaşacak. Bisiklet otobanlarıyla trafik artık Çankaya’nın derdi olmayacak” diye konuştu.

“AVRUPA’NIN EN BÜYÜK KONSER MERKEZİ ÇANKAYA’DA YAPILACAK”
Avrupa’nın en büyük konser merkezinin Çankaya’da yapılacağını açıklayan Aydın, “Bu merkezimiz dünyanın en büyük organizasyonlarına ev sahipliği yapacak. Bu eser Avrupa’nın sembol yapılarından birisi olacak. Çankaya’da örneği çok az olan müzik kütüphanesi de Türkiye’de bir ilk olarak bu merkezde yer alacaktır. Türkiye’nin sinema ve gala merkezini de Çankaya’da yapıyoruz. Sinema sektörü seyircisi ile ilk heyecanı Çankaya,’da yaşayacak. Sinema gala merkezimiz uluslararası törenlerine ev sahipliği yapacak” diye konuştu.

Alternatif sanat merkezileri kuracaklarına değinen Aydın, “Çankaya’da Türkiye’nin en büyük plastik sanatlar galerisi Çankaya’da bulunacak. Sanatçılarımıza ücretsiz sergi imkanı sağladık” dedi.

Konuklara özel olarak hazırlanan salonun nasıl olduğunu soran Aydın, alkışların üzerine, “Emin olun Çankaya daha güzel olacak” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çankaya’nın ve dünyanın buluştuğu bir dostluk şehri olacak. 105, 142 ve 179 metre olan ve 3 kuleden oluşan dostluk ve sivil toplum merkezleri dünyanın buluşma noktası olacak. bu merkezlerde dünyanın bütün konuklarını Ankara’da Çankaya’da misafir edeceğiz.”

“YAŞLILARIMIZA HAYIRLI BİR EVLAT OLARAK HİZMET EDECEĞİZ”
Bir diğer projenin ‘Yaşlılar sosyal yaşam merkezi’ olduğunu ifade eden Aydın, “Yaşlılarımıza hayırlı bir evlat olarak hizmet edeceğiz. Yaşlılarımız evlerine hapsedilmiş durumdalar, kendi yaş grupları ile buluşacakları sosyal yaşam merkezleri yapılacak. Bir diğer projemiz ‘Kadın aktif yaşam merkezleri’ içerisinde hobi ve meslek grupları, spor, diyet ve egzersiz dersleri ile aktif yaşam merkezleri Çankaya’nın her köşesinde yapılacaktır. Genç yaşam merkezleri, üniversite öğrencilerimiz için mobilyalı 1+1, 2+1 odalardan oluşan tüm temel ihtiyaçlarının karşılanabilecekleri, sosyal donatıları olan genç yaşam merkezleri yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÇOCUK ŞEHRİ ÇANKAYA’DA OLACAK
Aydın, “Türkiye’nin en büyük çocuk şehri, hayat çocuklarla devam ediyor. Çocuk hayattır, bizim hedefimiz Çankaya’da ki her çocuğun mutluluğudur. Türkiye’nin en büyük çocuk şehri Çankaya’da olacaktır. Çocuklar bu şehri kendileri yönetecek, oyun oynarken hayatı öğreneceklerdir. Her şey çocuklarımıza feda olsun” dedi

Çankaya’da ‘Engelsiz yaşam ve sosyal merkezleri’ inşa edeceklerini vurgulayan Aydın, “Engelsiz yaşam ve sosyal merkezleriyle daha mutlu bir hayat başlayacak. Çankaya’da her alanda engelleri kaldıracağız. Engelli vatandaşlarımız için mikro krediler uygulamalarını hayata geçireceğiz. Engelliler için istihdamda pozitif ayrımcılık yapacağız. Engellilerimize her şey feda olsun” diye konuştu.

“KENT HAYVANLARI HASTANESİ İLE ÖRNEK BİR UYGULAMAYI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Evlerde beslenilen hayvanlar sorununa da el atan Aydın şunları kaydetti:
“Sokaklarda sadık dostumuz olan kent hayvanları hastanesini biz yapacağız. Kent hayvanları hastanesi ile örnek bir uygulamayı hayata geçireceğiz. Sokaklarımızda kent hayvanları için belirli yerlerde barınma ve beslenme noktaları oluşturacağız. Gerekiyorsa evlerindeki bakım hizmetlerini de biz sağlayacağız.”
İmrahor da Çankaya için yeni bir hayat başlayacağını kaydeden Aydın, “Çankaya’nın doğası İmrahor ile değişecek. İmrahor dünyanın gıpta edeceği bir alan olacak. Yatay kayak pistleri, motorgros alanları, su sporları ile Çankaya’da golfçüleri, kayakçıları buluşturacağız. Cumhuriyet ve Demokrasi parkları, cumhuriyetimizin sembolü Çankaya’mız Cumhuriyet parkına kavuşacaktır. Cumhuriyet parkımız Çankaya’nın sembol parklarından birisi olacaktır. Çankaya Demokrasi parkına kavuşacaktır. Demokrasi parkı Çukurambar bölgesine estetik bir değer katacaktır. Demokrasi ve Cumhuriyet parkımız şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

‘Hz. Ali külliyesi’ projesinin Türkiye’de bir ilk olacağının altını çizen Aydın, “Bu külliyenin içinde Türkiye’nin en büyük Cemevi, Alevi Kültür Kütüphanesi, etkinlik salonları ile sosyal donatılara yer verilecektir” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK VE ANİMASYON MERKEZİ ÇANKAYA’DA KURULACAK
Aydın, “Çankaya belediyesi dünyanın en büyük ve animasyon merkezini kuracak. Dünyanın bu konudaki merkezi olacağız. Türkiye inovasyon, teknoloji ve Ar-Ge merkezi de Çankaya’mızda olacak. Türkiye’nin en büyük teknoparklarını Çankaya’da oluşturarak bilgiyi ve işlemesini, teknoloji ürünlerini meydana getirilmesini inşallah Çankaya’da biz sağlayacağız. Bu merkezlerle yaklaşık 3 bin iyi eğitimli kişi istihdam edilecektir. Çankaya’da işsizlik bizim dönemimizde inşallah sıfıra inecektir” diye konuştu.

Ankara tarihinin Çankaya’da yaşatılacağını belirten Aydın, tarihi Ankara akşamlarının unutulmaz olacağını kaydederek şunları söyledi:
“Çankaya’da iki boyutlu mimar anlayışını getiriyoruz. Üç boyutlu kentsel tasarı anlayışı başlayacak. Çankaya yapboz tahtası değildir. Kent sizi görsel ve fiziki olarak yormayacak. Akıllı kent uygulamalarını hayata geçireceğiz. Akıllı sokak uygulamalarını hayata geçireceğiz. Her sokak sizin için hayatı kolaylaştıracak. Sokalar da kentmatiklerle her hizmeti tek tuşla ulaşabileceksiniz.”
Aydın, Çankaya’nın yeni belediye binasını da tanıtarak, yeni belediye binasının Çankayalılara en hızlı şekilde hizmet verecek teknolojik donanıma sahip olacağını belirtti.

"Projeleri için bunlar benim namusumdur" diyen Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:
“Oy vereceklere şunu ifade etmek istiyorum; Barış kardeşlerine ödünç, borç oy versinler. Bir seferde ideolojiyi bir kenara koyup Çankaya’da hizmete, projelere oy versinler.”
Aydın, konuşmasının ardından eşi ve çocukları ile vatandaşları selamladı.
Kaynak: İHA