Keseb Kasabası Muhaliflerin Kontrolüne Geçti

Muhalifler ile Esed güçleri arasında 4 gündür süren çatışmalar sonucunda Lazkiye'nin Keseb kasabasının kontrolünü tamamen muhalifler ele geçirdi. Türkiye sınırlarında kontrol altında tuttukları tek bölgeyi de kaybeden rejim güçleri kasabayı yeniden ele geçirmek için saldırılarını sürdürüyor.

Suriye Türkmen Kitlesi İç İlişkiler Sorumlusu Ayhan Urlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalif grupların 4 gün önce, Esed'in kontrolündeki Keseb kasabası ve sınır kapısına yönelik saldırıları sonucunda dün Kesep Sınır Kapısı'nı ele geçirdiklerini hatırlatarak, 4 gündür süren çatışmalar sonucunda Yayladağı ilçesine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Keseb'in tamamen muhaliflerin kontrolüne geçtiğini kaydetti.

Çatışmanın şu an Bayırbucak Türkmen bölgesinde yer alan Avanlı ve Kırkbeş tepesi çevresinde yoğunlaştığını belirten Urlu, "Keseb kasabasının tüm karakol ve kontrol noktaları dün gece itibariyle sahil şeridi dahil muhaliflerin kontrolüne geçti. Böylelikle Esed rejiminin Türkiye'ye sınırı kalmadı" dedi.

Türkiye sınırlarında kontrol altında tuttukları tek bölgeyi de kaybeden rejim güçleri kasabayı yeniden ele geçirmek için saldırılarını sürdürüyor.
Öte yandan çatışmalarda yaralanan 17 kişinin Yayladağı sınırından Türkiye'ye getirildiği, Hatay'daki çeşitli hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.
Kaynak: AA