Kader Mahkumlarına Sanayici Desteği

Ege Bölgesi Sanayi Odası, kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle cezaevlerindeki mahkumların topluma kazandırılması yolunda uygulanacak projelere de destek veriyor.

Kader Mahkumlarına Sanayici Desteği

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru’yu makamında ziyaret etti. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın yapısı ve işlevleriyle İzmir ekonomisi hakkında Başsavcı Doğru’ya bilgiler veren Yorgancılar, yerel kalkınma dinamiklerini de harekete geçirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Ender Yorgancılar, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın EBSO Vakfı aracılığıyla lise ile üniversite öğrencilerine burs ve yaşam koçluğu desteği, sosyal aktiviteler başta olmak üzere kurumsal sosyal sorumluluk konusunda da örnek olduğunu belirtirken, “Odamıza gelen konuklarımıza ziyaret anısı olarak ve ödül törenlerimizde cezaevindeki mahkumların yaptığı seramik plaketleri armağan ediyoruz. Mahkumlar bu yolla hem bir meslek kazanmış oluyorlar hem de buradan kazandıklarıyla ailelerine yük olmadan hayatlarını devam ettirdikleri gibi onlara para da gönderebiliyorlar” dedi.

Mahkumların topluma kazandırılmasına yönelik çalışmalarda Adalet Bakanlığı, Cumhuriyet Savcılıkları ve cezaevi yönetimlerine önemli görevler düştüğünü vurgulayan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Foça Yarı Açık Cezaevi, İzmir F Tipi Kapalı Cezaevi ile Şakran’daki İzmir 3 Nolu T Tipi Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki gıda, seramik ve konfeksiyon üretim çalışmalarını örnek gösterdi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru da, Türkiye’deki ceza infaz kurumlarında öne çıkan üretim yeteneklerinin belirlenerek özel sektör işbirliği ile geliştirilmesine çalışıldığını anlattı. Başsavcı Doğru, “Hedefimiz mahkumları ıslah ederek topluma faydalı bireyler haline getirmektir. Bu da ancak çalışmayla sağlanabilir. Adliyelerin, jandarmanın, ceza infaz sisteminin kendi ihtiyaçlarını karşılamak için bir üretim gerekiyor. Cezaevlerine yönelik projeler konusunda iş dünyasının da işbirliğini bekliyoruz. Kaç kişiyi kazanırsak o kadar dramı sona erdiririz” diye konuştu.

Kaynak: İHA