Radyo Koleksiyonu İle Müşterilerine Nostalji Yaşatıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sigortacılık yapan Murat Sütçüoğlu, işyerinde biriktirdiği 1940 yılından kalma radyo koleksiyonu ile geçmişe ışık tutarken işyerine gelen müşterilerine de nostalji yaşatıyor.


Ulusal Egemenlik caddesinde sigorta acenteliği işleten Murat Sütçüoğlu, yıllardır topladığı eski radyolarla müşterilerini 75 yıl öncesine götürüp nostalji yaşatıyor. Murat Sütçüoğlu, 1940’li yıllardan 1970’li yıllara kadar birçok marka ve modelden oluşan radyolarıyla geçmiş ve geleceği birlikte yaşatıyor. Sütçüoğlu yaptığı açıklamada,”Radyo dünyada ilk sesli olarak iletişime geçilen mekanizmalardan biriydi. Bu dönemde radyonun insanların hayatındaki yeri bambaşkaydı.Günümüzde cep telefonları, internet ve benzeri gibi günlük hayatta kullandığımız iletişim araçları artık şekle dönüşmüş durumda. Ama radyoların döneminde bir kutudan ses geliyordu geriye kalan bölümleri siz hayal dünyanızla tamamlıyordunuz. Radyoları yaşatmak için her gittiğim şehirde mutlaka antikacı ve eskicileri uğradım ve radyo koleksiyonu oluşturdum. Müşterilerim sigorta yaptırmak için geldiğinde radyoları görünce o döneme geri gidip anılarını tazeliyor, bu da beni çok mutlu ediyor. Bazen çok değişik hikayeler bile anlatanlar oluyor” dedi

1940 yılından kalma en eski radyonun bile hala çalışır durumda olduğu koleksiyonda birde 70 yıllık vantilatör bulunuyor . Sütçüoğlu koleksiyonunda bulunan vantilatörün aynısını ikinci dünya savaşını anlatan bir filmde gördüğünü kaydetti.

Kaynak: İHA