Huzurevi Sakinlerinden 'Çanakkale Destanı Oratoryosu'

İçel huzurevi sakinleri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle gece düzenledi.

İçel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ve Huzurevi Yardım ve İyilik Vakfı'nın katkısıyla düzenlenen gecede, huzurevi sakinleri Çanakkale Destanı Oratoryosu'nu seslendirdi.
Huzurevi Yardım ve İyilik Vakfı Müdürü Ertan Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak yaşlıların sürekli sosyal ilişkiler içerisinde olmalarını istediklerini belirtti.

Eren, Çanakkale Destanı Oratoryosu'nu yaklaşık bir yıldan beri sahnelediklerini ve ağırlıklı olarak gençlere hitap ettiklerini söyledi.

Genellikle, anlamlı gecelerde sahne aldıklarını ifade eden Eren, "18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde sahne alan yaşlılarımız, bu oyunu gururla sunuyorlar. Hissederek ve duygularını işin içine katarak bu oyunu sahneliyorlar. Bugüne kadar 20 sahne aldılar. Bundan sonra da devam edecekler. Hem yaşlılar haftası nedeniyle hem de Çanakkale'ye dikkat çekmek için böyle bir organizasyonda yer almak istediler" diye konuştu.

SMMMO Başkanı Dursun Göktaş ise tarihe sahip çıkmak için böyle bir program yaptıklarını belirterek "Tarihine sahip çıkmayanlar gelecekte de daha doğru hareket edemez' düşüncesiyle, hem yaşlılarımıza hem de gençlerimize bugünü anlatmak için bu organizasyonu gerçekleştirdik. Onları burada en güzel şekilde ağırlamak ve güzel bir gece yaşatmak düşüncesindeyiz. Umarım faydalı olabilmişizdir" ifadelerini kullandı.
Huzurevi sakinleri böyle bir projenin içerisinde olmaktan gurur duyduklarını dile getirerek, o günleri canlandırırken çok duygulandıklarını belirtti.

Kaynak: AA