Sivas Olaylarının Aydınlatılması Talebi

Sivas olayları davası sanıklarının yakınları ile Özgür-Der Temsilciliği üyesi bir grup, olayların aydınlatılması talebiyle basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sanık yakınları adına konuşan Mehmet Soykök, "21 yıl önce, 28 Şubat darbecilerinin Sivas'ta kurduğu bir tezgahın Sivas halkına mal edilmesini kınıyoruz" dedi.

O dönemki yetkililerin dinlenmesini ve olayların aydınlatılmasını isteyen Soykök, "Gerekirse mezarlar açılsın, otopsiler tekrar yapılsın. İnsanlar kin ve nefrete sürüklenmesin. Sivas'ı aydınlatın" diye konuştu.

Davanın yeniden görülmesini talep eden Soykök, olaylara karıştığı iddiasıyla yargılananların 21 yıldır cezaevinde olduğunu belirterek, "Sivas mazlumlarını serbest bırakın" dedi.

Soykök'ün açıklamasının ardından grup dağıldı.
Özgür-Der Sivas Temsilciliği üyeleri de Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek, Sivas olaylarının aydınlatılmasını talep etti.
Grup adına basın açıklaması yapan Özgür-Der Sivas Temsilciliği Sözcüsü Sinan Ceran, Sivas olaylarının olduğu 1993 yılında ülke gündemini etkileyen birçok önemli olayın yaşandığını belirtti.

Sivas olaylarından 4 yıl sonra 28 Şubat darbesinin yapıldığını anımsatan Ceran, "Bu darbenin ilk mağdurları, Sivas davasından içeride tutulan Sivaslılar oldu. En fazla 17 yılla yargılanan insanlar, ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırıldı" dedi.

Ceran, olayların aydınlatılmasını talep etti.
Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda, 37 kişi yaşamını yitirmişti.
Kaynak: AA