Kadın Muhtar Adayı, Aza Adaylarının Tümünü Kadınlardan Seçti

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi Kocasinan Mahallesi muhtar adayı Ömür Oruç, bütün aza adaylarını kadınlar arasından belirledi.

Seçilmesi durumunda yapacağı ilk işin kadın koordinasyon merkezi kurmak olduğunu belirten Oruç, seçimlere iddialı hazırlanıyor.
Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallesinde uzun zamandır ikamet ettiği için arkadaşlarının ve yakınlarının isteği doğrultusunda muhtar aday olmaya karar verdiğini söyledi.

Bir kadın aday olarak aza adaylarının da hepsini kadınlardan oluşturduğunu aktaran Oruç, bunun "bir ilk" olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Oruç, aza adaylarıyla sokak sokak gezerek oy istediklerini ifade etti.

Kadınlar olarak seçimde başarılı olacaklarına inandığını dile getiren Oruç, "Bu görev bize verildiği takdirde mahallemizde çok iyi çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Kadın, erkek demeden tüm mahalle halkı bana destek verirlerse sevinirim" diye konuştu.

Oruç, kadınlara yönelik projeler ürettiklerini ifade ederek, "Seçildiğim takdirde kadın azalarımla en başta yapacağımız iş, kadın koordinasyon merkezi kurmak olacak" dedi.

Merkezi, kadınların el becerilerini satabilecekleri, onlara iş ve aş kazandıracak bir yer olarak planladıklarını anlatan Oruç, ihtiyaç sahibi ve eşinden ayrılmış kadınlara da destek olacaklarını vurguladı.
Oruç, merkezi kurarken kaymakamlık ve belediyeden de destek almayı umduklarını ifade etti.


- "Mahalleye kadın eli değmeli"

Aza adayı Nilüfer Batum da mahalleye bir kadın elinin değmesi gerektiğini söyledi.

Mahallenin daha güzel ve yaşanılır bir yer olması için kendi aralarında konuşurken kadın muhtar adayının bu işi yapacağı fikrinde mutabık kalmaları sonucu bu işe başladıklarını anlatan Batum, mahalleyi eskiden bu yana tanıyan ve tüm sorunlarını bilen Ömür Oruç'a muhtar adayı olmayı teklif ettiklerini belirtti.

Seçimde başarılı olacaklarına inandıklarını dile getiren Batum, "Ömür Oruç ve diğer arkadaşlarımızla birlikte güzel bir yola çıktık. Muhtar adaylığını Ömür Oruç'a teklif ettiğimizde 'bu işte ben tek olmam, tüm kadınlar bana destek verirse aday olurum' demişti. Biz de tüm kadınlar olarak mahallemizi daha güzel bir yer haline getirmek için kolları sıvadık. Mahallemize artık bir kadın eli değmelidir. Herkesin desteğini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA