Hatay’da 'Cumhuriyet Kadınları” Defilesi

Hatay’da Türkiye Yardım Severler Derneği tarafından “Cumhuriyet Kadınları” defilesi düzenlendi.

Hatay’da 'Cumhuriyet Kadınları” Defilesi

58 yaş üstü eski mankenlerin yer aldığı defilede modacı Barbaros Şansal ve Yıldırım Mayruk'un hazırladığı 38 kıyafet ile Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne kadın giyimindeki dönüşüm anlatıldı. Barbaros Şansal, 1921 yılındaki milli mücadele yıllarından 10 yıllık periyotlar halinde 2000’li yıllara kadar Türk kadınını anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Defilede yer alan mankenlerin hepsinin 55 yaş üstü ve milli mankenler olduğuna dikkati çeken Şansal, koleksiyonda doğal ve pahalı elyaflar kullanıldığını belirtti.

Mankenlerin Türkiye’deki meslek sahibi olmuş ilk kadınları da canlandırdığını belirten Şansal, "İlk hava pilotunu, ilk emniyet müdürünü, ilk heykeltıraş kadını, hatta ilk makinisti anarak yapılan bu minik tiyatral gösteri yaklaşık 1 saat sürdü ve 600 izleyiciye ulaştı. Umarım bu defileden elde edilecek gelir de yüzlerce çağdaş ve aydınlık eğitime ulaşamamış çocuklarımıza bir katkı olur" diye konuştu.

Barbaros Şansal, 38 kıyafetin yer aldığı defilede aksesuarlarla birlikte 150 parça bulunduğunu söyledi

Antakya Medeniyetler Korosu'nun seslendirdiği şarkılarla finalin gerçekleştiği defilede, modacı Barbaros Şansal ve Yıldırım Mayruk mankenlerle birlikte konukları selamlayarak şarkılara eşlik ettiler.
Kaynak: İHA