Bakan Avcı, Türk Dünyası Gençlik Şöleni’ne Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk Dünyası Gençlik Şöleni’ne katıldı.

Bakan Avcı, “Bu coşkulu faaliyete, tarihte yeni bir çağ açıp bir çağı kapatan medeniyet merkezi İstanbul’da sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.


2013 yılında Eskişehir'de başlayan ‘Türk Dünyası Gençlik Buluşması’, "10 Bin Kardeş El Ele" programı ile Türk dünyası gençlerini bir araya getirdi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen şölene Bakan Avcı'nın yanı sıra Karadağ, Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Yunanistan, Bulgaristan ve Azerbaycan'dan bakanlar ve milletvekilleri ile yurt dışından yaklaşık bin 300 öğrenci katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Bugün sizlere yabancı memleketten gelen misafirler gibi değil, aynı değerlere, inanca ve kültüre sahip dünyanın dört bir yanında yaşayan çocuklarımız, Türkiye’deki gençlerimizin öz kardeşleri ve bizim öz evlatlarımız olarak hitap etmek istiyorum” diyerek sözlerine başladı

Bakan Avcı, “Bu coşkulu faaliyete tarihte yeni bir çağ açıp bir çağı kapatan medeniyet merkezi İstanbul’da sizler ile birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Dilerim iki kıtayı birleştiren bu güzel şehir kalplerimizi de birbirine yakınlaştırsın. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın ‘10 Bin Kardeş El Ele’ projesinin ilk etabını 10 Mart’ta Eskişehir’de gerçekleştirdik. Bu törende Türk dünyası kültür gezileri altında yurt dışına gönderilen binlerce lise öğrencimizi Türk Dünyası Gençlik Buluşması’yla bir araya getirdik. Karşılıklı olarak yapılan bu gezilerin gençlerimizin dünyanın birçok yerine yayılmış olan medeniyetimizi daha iyi tanımaları, anlamaları, ümidi ve beklentilerini görmelerini önemli bir fırsat oluşturuyor” diye konuştu.

Bakan Avcı, “Türk dünyası kültür başkenti ünvanını Eskişehir’imize kazandıran Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Eskişehir milletvekillerimize, bu etkinliklerde görev alan sevgili gençlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Şölen, seslendirilen şarkılar ve mehter takımının mini gösterileri ile son buldu.
Kaynak: İHA