Töre, 'Aydın’da 18 Bin Öğrencimizi Taşıyoruz”

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, il genelinde 18 bin öğrencinin taşımalı eğitim kapsamında kırsal alanlardan merkezlerdeki okullara taşındığını belirtti.

Töre, 'Aydın’da 18 Bin Öğrencimizi Taşıyoruz”

Hayatlarının merkezinde çocukların olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, aileler çocuklarını eğitim kurumuna emanet etmeleri ile öğretmenler olarak sorumlulukların bir kat daha artığını söyledi.

Okullardaki öğretmenlerle el ele vererek en kaliteli ve en iyi eğitim hizmetlerini sunmaya çalıştıklarını belirten Töre, “Taşımalı eğitimin daha güvenli olması için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Müdürlüğü yetkilileri ile işbirliğinde çalışmalarımız devam ediyor. Servis araçları sözleşmelerinin yükümlülükleri, öğrenci alım noktaları ve geliş gidiş saatleri, öğrencilerin araçlara güvenli bir şekilde yerleştirilmesi ve hareketten önce her türlü güvenliğin alınması, araçların periyodik bakımlarının yapılması, hız kuralları, taşıma esasları, araçlarda bulundurulacak malzemeler konularında bilgilendirme seminerleri veriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA