Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Türkiye'nin yürüyüşünü engellemeye çalışanlar var. İç güçler var, dış güçler var, bunlara taşeronluk yapanlar var. Bunlara pirim vermemeliyiz" dedi.

Çeşitli gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere Ardahan'a gelen Yazıcı, Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti.
Yazıcı, burada partililerle birlikte kendisini karşılayan bir grup ilkokul öğrencisiyle sohbet etti.
Öğrencilerin, "Seçilmişler mi, seçenler mi önemli?" sorusuna Yazıcı, "Seçen de seçilen de önemli. Başbakanımızla birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Bu bir sorumluluktur. Bunun farkındayız. Bizim siyasetimizin merkezinde inanan birey var. Masanıza kim kitaplarınızı koyuyor? Tabii ki, AK Parti iktidarı" cevabını verdi.
Yazıcı, seçim bürosunda partililere hitaben yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimleri öncesinde, herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerektiğini söyledi.

AK Parti iktidarı olarak sorumluluklarının çok büyük olduğunu ve bunun her partilinin bilmesi gerektiğini belirten Yazıcı, "Türkiye uygulamasında, Türkiye pratiğinde siyasi geçmişi şöyle irdelediğimizde, insanlar çok farklı amaçlarla siyasi arenaya girerler. Siyasi yapı içerisinde yer alırlar. Bir grup insanlar vardır siyaseti, siyaset kurumunu çıkar elde etmenin, rant elde etmenin aracı olarak görür ve öyle girerler. Gezgincidir bunlar. Yani bunların sosyal sorumluluk anlamında ilkleri yok. Çıkar ölçeğinden bakarlar ve gezerler, oynaktırlar" dedi.

Yazıcı, bir grup siyasetçinin ise siyaset kurumunu ülkeye hizmet etmek için kullandığını dile getirdi.
AK Parti'nin hiç bir ayrım yapmadan halka hizmet yaptığını ifade eden Yazıcı, "Bir grup insan da var, siyaseti, siyaset kurumunu bu ülkeye hizmet etmek hiç bir ayrımı yapmadan, insanlarımızın sosyoekonomik yaşamlarına, kalite getirmek için yapar. Vatandaşımız, 'yolumuz yoktu, yol yaptınız, suyumuz yoktu, su getirdiniz, aşımız yoktu onu temin ettiniz, ekmeğimiz küçüktü büyüttünüz, Allah razı olsun' demesi için siyaset yapar. İşte bu AK Parti'dir" diye konuştu.

Yazıcı, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için vefatının herkesi üzdüğünü belirtti.

Türkiye'de, terörle mücadele veya teröristlerin hedefinde vefat etmiş, şehit olmuş insanların olmamasının kazanım olduğunu anımsatan Yazıcı, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin yürüyüşünü engellemeye çalışanlar var. İç güçler var, dış güçler var, bunlara taşeronluk yapanlar var. Bunlara pirim vermemeliyiz. Önümüzde çok önemli projelerden birisi de milli birlik ve kardeşlik projesidir. Türkiye 30 yıldır terörle mücadele ediyor. Binlerce şehit verdi. Elbette dün defnettiğimiz o genç çocuğun vefatı hepimizi üzmüştür. Polislerimiz vefat etti. Hepimiz ölene üzülüyoruz. Sonuçta taktiri ilahi de olsa ölüm hepimizi üzüyor. Berkin Elvan'ın cenazesi hepimizin cenazesidir. Ama bir yıla yakın bir süredir, Türkiye'de terörle mücadele veya teröristlerin hedefinde vefat etmiş, şehit olmuş insanımızın olmaması kazanımdır. Bunu görmeyenler var, patavatsızca, insafsızca, vicdansızca. Bu konuda büyük bir kararlılık içerisinde olan, risk alan hükümet, partimiz ve elbette ki Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı tahkir ve tezyif etmekten utanmayanlar var. Vicdan azabı yapmayanlar var."
Yazıcı, daha sonra karayoluyla Kars'a hareket etti.
Kaynak: AA