Demokrat Parti İl Başkanı İsmet Özbakkal Açıklaması

Demokrat Parti (DP) İl Başkanı İsmet Özbakkal, ''Türkiye'de öncelikle siyaseti demokratikleştirmek zorundayız'' dedi.

Demokrat Parti İl Başkanı İsmet Özbakkal Açıklaması

Özbakkal, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin gerçeklerden kopuk bir şekilde sanal bir gündemle meşgul olduğunun görüldüğünü belirterek, ''Türkiye bugün gerçek gündemi konuşacağına maalesef iktidar partisi başta olmak üzere, meclis tablosu içerisinde bulunan bütün siyasi hareketlerin bir anlaşma, bir kutuplaşma içerisinde dar bir alana siyaseti hapsettiğini görüyoruz. Türkiye'de öncelikle siyaseti demokratikleştirmek zorundayız. Aksi takdirde bugüne kadar konuştuğumuz bütün meseleler, küçüklerinin büyüdüğü, büyüklerinin kronikleştiği daha başka süreçleri de hep beraber yaşayacağız'' ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, ''Türkiye, milletin iradesiyle en zirve noktasına çıkmış, yeniden milleti sivilleşen, demokratikleşen, milletimizin eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye’de yaşama idealinin en zirve noktasındaki iradesinin yok sayıldığını görüyoruz'' diyen Özbakkal, şunları kaydetti:
''Milletimizin demokratikleşme noktasındaki taleplerini birilerinin müsaadesine hapsettiklerini görüyoruz. Demokrat Parti, yerel seçimlerde var olduğunu gösterecek. Ülkemizin Demokrat Parti'ye ihtiyacı var. Vatandaşlarımızın adayların kimliklerini iyi incelemesini istiyoruz. Yerel seçimler de ülkemizin rotasını belirleyecek. Hayırlara vesile olması dileğimizle 30 mart mahalli seçimlerin huzur içerisinde geçmesini diliyor, milletimizin iradesini sandıkta göstermesini istiyoruz.''
Kaynak: İHA