Hayrabolulu Yazar Erdem Yörük’ün 2. Romanı 'Devlet Düşmanı”” Çıktı

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde nalburiye işletmeciliği yapan yazar Erdem Yörük’ün ikinci romanı ”Devlet Düşmanı” raflardaki yerini aldı.

Hayrabolulu Yazar Erdem Yörük’ün 2. Romanı 'Devlet Düşmanı”” Çıktı

Yazar Erdem Yörük yaptığı açıklamada, “Hiçbirimiz Masum Değiliz” adlı polisiye romanından bir yıl sonra ikinci kitabı olan “Devlet Düşmanı” adlı romanının Yakın Plan yayınlarından çıktığını açıkladı.

Erdem, okumayı ve yazmayı çok sevdiğini belirterek, ”Devlet Düşmanı romanımın hazırlanma ve yazma süresi yaklaşık 2 yılımı aldı. 67 bin kelimeden oluşan yeni romanım, yayınevlerinin internet sitelerinde satışına başlandı. Romanımın kahramanı Safa Türker adında bir turist tercümanı. İş için Amerika’ya gidiyor ve orada başına beklenmedik gizemli bir kaza geliyor. Sonrasında hafızasını kaybetmiş bir halde İstanbul’da ortaya çıkıyor ve macera hızlanarak gelişiyor. Romanda Safa’nın sıradan bir insan olmaktan çıkarak okyanus ötesi bir komployu bilmeden bozmaya çalışan ve elit güçlere meydan okuyan birisine dönüşmesine şahit oluyoruz. Günümüz Türkiye’sinde yaşananlara paralel ve devlet içinde devlet benzeri bir konuyu okyanus ötesindeki bir hikayeye entegre ederek 2009 yıllarında kurgulayarak, romanımı okuyacak kitapseverler enfes bir polisiye bulacaklar” dedi.

Yörük, kitap yazmanın en büyük özlemleri arasında roman yazmanın içinde uhde olarak kaldığını ancak bunu şimdilerde gecesini gündüzüne katarak yeni romanlar yazmanın heyecanını yaşadığını ifade ederek, "İlk romanım 2013 yılında yayınlandı, bu yıl da ikinci romanım Devlet Düşmanı yayınlandı. Şimdilerde üçüncü romanımı yazmaya başlayarak, yaklaşık 60 sayfasını tamamladım. Yazmaya devam ediyorum. Okuyucularımın yeni romanımı da heyecanla bekleyeceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yörük, zihninin yalnızlık ve sessizliği sevdiğini, gündüz genelde yoğun tempoda inşaat malzemeleri dükkanında geçtiğini, yaptığım iş dolayısı ile hava kararmadan ve eve girmeden yalnız kalamadığını dile getirerek, "Yalnız kaldığımda ve sessizliği sağladığımda ise zihnimin şalterini kaldırırım ve en az iki saat boyunca programıma sadık kalarak yazıyorum. Yazmaya vakit ayırmama ve uygun ortamı sağlamama en büyük yardımcım da elbette eşimdir. O bana anlayış ve sabır göstermese, ben yazamazdım” dedi.

Yörük, yeni kitabına gösterilen ilgiden son derece memnun olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA