Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, ülke dışından Türkiye'ye yönelik yoğun faaliyetlerin olduğunun bilincinde olduklarını söyledi.

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 3. yıldönümü nedeniyle düzenlenecek konferansa katılmak ve partisinin seçim bürosunun açılışı için Batman'a gelen SP Genel Başkan Yardımcısı Tongüç, milletin kalbindeki imanı söküp ve kardeş kavgası çıkarmak isteyen güçlerin bulunduğuna dikkati çekti.
Tongüç, 30 Mart yerel seçimlerine tam kadro ile hazırlandıklarını ifade ederek, şöyle dedi:
"Seçimlere doğru giderken hem ülkemizin içinde ve elbette Türkiye'nin dışında ülkemizle alakalı yoğun faaliyetlerin olduğunun bilincindeyiz. Bulunduğumuz toprağın ayağımızın altından kayması için çalışan bir takım dış mihraklar ve onların iç uzantılarıyla birlikte bu milletimizin önce fakir olmasını, daha sonra borçlanmasını ve işsiz kalmasını istiyorlar. En önemli manamız olan, milletin kalbindeki imanı söküp, kardeş kavgası çıkararak bu milleti İsrail'e vilayet yapmak istiyorlar. Bu nedenle, şunu diyoruz ki; ne kadar uğraşırsanız uğraşın, tüm dünyanın paralarını bu işe harcasanız dahi bu milli görüş var olduğu sürece milletin imanına kastedemeyeceksiniz."
Yapılan konuşmaların ardından Tongüç, Meydan Mahallesi Cumhuriyet Caddesindeki partisinin seçim bürosunun açılışı yapıldı.
Kaynak: AA