Kanser Hastaları İçin Palyatif Bakım Merkezi

Muş Devlet Hastanesinde kanser hastalarına daha rahat bir ortam sağlamak amacıyla Palyatif Bakım Merkezi oluşturuldu.

Kentte tedavi gören kanser hastalarına daha rahat ortamlarda tedavi imkanı sunmak amacıyla kurulan merkez için düzenlenen açılış programında konuşan Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Özgür Ömer Yıldız, merkezde son evre kanser ve kronik rahatsızlıklardan muzdarip hastalara hem manevi hem de tıbbi tedavi ve bakım desteği sunacaklarını bildirdi.
Merkez sayesinde yıllarca acı çekmiş hasta ve hasta yakınlarının kendilerini evlerinde gibi hissedeceklerini kaydeden Yıldız, böyle merkezlerin Türkiye genelinde farklı eğitim araştırma hastanelerinde yer aldığını belirtti.

Artık kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamaz durumdaki hastalara merkezde hizmet sunulacağını anlatan Yıldız, "Hastada tedavi kaynaklı oluşan yan etki ve belirtilerin, başta ağrı olmak üzere, iştahsızlık, hareket kısıtlılığı gibi bulguların azaltılması ve hastanın konforlu bir dönem geçirmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

Bu güne kadar sağlık konusunda hep batı ülkelerinin örnek alındığını belirten Muş Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce ise, "Yıllarca diğer ülkelerdeki hastaların gördükleri yöntemi kendi ülkemizde sadece anlatmakla yetiniyorduk. Ama bu gün Sağlık Bakanlığı'nın çalışmalarıyla çok büyük ilerlemeler kaydettik. Palyatif Bakım Merkezleri biz kanser hastaları ve yakınlarının en büyük umutlarından birisidir" diye konuştu.

Kaynak: AA