Geleneksel Vergi Haftası 24 Şubat-2 Mart Tarihleri Arasında Kutlanacak

Verginin, toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması amacıyla bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan geleneksel ‘Vergi Haftası’ 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanacak.

Geleneksel Vergi Haftası 24 Şubat-2 Mart Tarihleri Arasında Kutlanacak

Aydın’daki kutlama töreni 24 Şubat tarihinde saat 09.30'da Valilik Binası önündeki Atatürk Anıtına, Vergi Dairesi Başkanı tarafından çelenk konulması ve saygı duruşu ile başlayacak. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere vergi konusunda bilinç kazanmaları bakımından Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek İlk ve Ortaokullarda Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından görevlendirilen personel tarafından konferanslar verilecek. Çeşitli etkinliklerle kutlamaların sürdürüleceği Vergi Haftası 02 Mart 2014 tarihinde sona erecek.

Mart ve Nisan aylarının Devlet gelirleri açısından önemli aylar olduğunu dikkat çeken Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, “Devletimizin temel gelir kaynağı olan verginin belleklerde yer etmesini vurgulamak amacıyla ve mükelleflere gerçeği yansıtacak şekilde beyanda bulunmalarının performansları açısından önemli olduğunun hatırlatılması bakımından gerekli çalışmalar yapılacak. Gelir İdaresi Başkanlığının amacı; gelir politikasını adalet ve tarafsızlık içinde uygulamak, vergi ve diğer gelirleri en az maliyetle toplamak, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu sağlamaktır. Mükellef haklarını gözeterek yüksek kalitede hizmet sunan Gelir İdaresi Başkanlığı saydamlık, hesap verebilirlik, katılımcılık, verimlilik, etkililik ve mükellef odaklılık temel ilkelerine göre görev yapmaktadır” dedi.

“MÜKELLEF HAKLARINI GÖZETMEYİ KENDİMİZE İLKE EDİNDİK”
Vergi Dairesi Başkanlığı’nın görevlerini, Gelir İdaresi Başkanlığınca belirlenen strateji ve politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü ifade eden Yılmaz, “Vergisel işlemlerde Vergi Dairesi Başkanlığımız sorunları en aza indirgeme, yerinde çözme, teknoloji ve kaliteyi insan gücünü kullanarak mükelleflerle pozitif iletişim halinde olmayı amaç edinmiştir. Aydın Vergi Dairesi Başkanlığımız; uygulamalarında mükellef haklarını gözetmeyi kendine ilke edinmiş, çalışmalarında mükelleflerin eğitilmesi, vergi kanunlarına gönüllü uyumlarının geliştirilmesi ve mükelleflerin sorumluluk ve hakları konusunda bilinçlendirilmesi konularına önem vermektedir. Bu çalışmalar kapsamında mükellef odaklı Gelir İdaresinde yeni bir adım atılarak Şubat 2006 itibariyle Mükellef Hakları Bildirgesi yayımlanmıştır. Bu bildirge ile Türk Gelir İdaresi; mükellef odaklı, hizmet sunma anlayışı içerisinde, saygılı ve dürüst olma temel ilkesi ile çalışmaya, vergi ödemenin sadece bir yükümlülük değil, vatandaş olma ve sorgulama hakkı olduğu bilinciyle kendisinden hizmet alan herkesi memnun etmeye ve sorunları çözmeye olan bağlılığını ilan etmiştir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA