'Nefes'i Renk' Resim Sergisi Kızılay'da Açıldı

Kazanlı resim öğretmeni Nurullah Erdoğan(50), 10| kişisel yağlı boya resim sergisini Kızılay'da TBMM Mustafa Necati Kültür Evinde açtı.

Kazan'daki 18 yıldır çeşitli okullarda görev alan Kazan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi resim öğretmeni Nurullah Erdoğan'ın "Nefes-i Renk" serginin açılışını, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptı.
Serginin açılışında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Göktaş, Kazan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Özhan, öğretmen arkadaşları ve öğrencileri, ressam Nurullah Erdoğan'ı yalnız bırakmadı.
Sergiyi gezen Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, AA muhabirine açıklama yaptığı açıklamada, sergide yer alan resimlerin ne anlama geldiğini kendi ruhunda o anda kopan fırtınalarla ressamın ancak kendisinin izah edebileceğini belirterek, "Biz yalın gözle ancak baktığımız görebiliyoruz. Nurullah Erdoğan'ın resimlerinde çok daha derin anlamlar yüklendiğini gördüm. Hz. Peygamber Efendimize Hira Mağarası'nda ilk vahyin gelmesinden, Sarıkamış'ta şehit olan, donarak ölen askerlerimizi dahi tuvale dökmesi onun iç dünyasındaki zenginliğini, aynı zamanda da hem milli kültürümüze hem milli değerlerimize saygısını da gösteren bir durumdur" diye konuştu.

Koncuk, Türkiye'de sanatçıların hakkettiği değeri görmediğini ifade ederek, "Sanattan ve sanatçıdan hızla uzaklaştığımızı da üzülerek görüyorum. Bu bizim hayat damarlarımızın tehdit altında olduğunu gösteren bir durumdur. Kültür Bakanlığımızın da Nurullah Erdoğan gibi değerlerimize hak ettiği gerçek değeri vermesini bekliyorum, ümit ediyorum" ifadesini kullandı.
Ressam Nurullah Erdoğan da her çalışmam ruhunda bir öz halinde belirdiğini sonra bunu boyayla, fırçayla, renkle, aşkla, desenle, çizgiyle ifade etmeye çalıştığını dile getirerek, "Bunu ifade ederken de çevremde duyduğum gördüğüm etkilendiğim bütün konuları tuvale aktarıyorum. Mesela Hira Mağarası'nda ilk vahyin gelişi, Sarıkamış'ta donarak ölen askerlerimizin yaşadıkları, Anadolu'dan büyük şehirlere göçen Ayşe teyzenin, Ahmet amcanın buralarda varoş olması, görmediğim ama hep düşlediğim Kabe, etkilendiğim ve tuvale yansıttığım konulardan sadece bazıları" görüşünü paylaştı.
Tamamı yağlı boya resimlerden oluşan 49 seçme eserin yer aldığı sergi, 23 Şubat'a kadar 10|00 ile 18.30 saatlerinde gezilebilecek.
Aynı zamanda heykeltıraş da olan Nurullah Erdoğan, Kazan'da Satıkadın ve Milli Egemenlik Anıtlarını da yaptı. 18 karma, 10'u da kişisel olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında toplam 48 resim sergisi açtı.
Kaynak: AA