Cizre-idil Karayolu Kazalara Davetiye Çıkarıyor

Şırnak’ın Cizre ilçesi ile İdil ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda oluşan ve onarılmayan derin çukurlar kazalara davetiye çıkarırken, sürücü ve vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Cizre-idil Karayolu Kazalara Davetiye Çıkarıyor

Cizre-İdil karayolunun 10. kilometresinde bulunan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı mevkiinde ve yol güzergahında oluşan derin çukurlar kazalara davetiye çıkarırken, oluşan çukurların onarılmaması hem sürücülerin hem de vatandaşların tepkisine neden oldu. Birçok maddi hasarlı kazanın meydana geldiği karayolunda oluşan çukurların onarılmaması kaza riskini arttırmaya başladı.

Karayolundaki derin çukurlara düşen araçların birçoğunun lastikleri patlayıp, jantları kırılırken birçok araçta da büyük çapta maddi hasarlar oluştu. Araç sürücüleri ise Cizre-Nusaybin, Cizre-İdil, Cizre-Silopi ve Cizre-Şırnak karayolundaki çukurların biran önce onarılmasını istedi.

Uluslar arası karayolunda oluşan çukurların sürücüler için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirten Azad Kumak isimli sürücü, çukurlar nedeni ile birçok maddi hasarlı kazaların meydana geldiğini söyledi.

Kumak, "Çukurlardan geçen birçok aracın lastikleri patladı, kimisinin ise jantları kırıldı ancak yaşanan bunca olaya rağmen yetkiler hala bu konuda duyarsız ve sessiz kalmaya devam ediyor" dedi.

Kaynak: İHA