12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Yarışması

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin, 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Yarışması'nda üniversitelerarası ana yemek kategorisinde, bronz ve merit madalya kazandığı bildirildi.

PAÜ'den yapılan açıklamada, Dünya Aşçılar Birliği (WACS) ile Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezinde gerçekleştirilen festivale 35 ülkeden bin 400'ün üzerinde yerli ve yabancı şefin katıldığı belirtildi.
Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, Türk aşçılar ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen uluslararası festivalde "üniversitelerarası ana yemek" kategorisinde yarışan PAÜ birinci sınıf öğrencisi Kenan Uz'un kuşkonmaz ve tarçınlı vişne sos eşliğinde fırında dana bonfile, safranlı köz biberli pilav ile bronz madalya, Emre Erdönmez'in ise fırında kuzu pirzola, kereviz püresi ve kıtır keşkek ile merit madalyanın sahibi olduğu kaydedildi.
Kaynak: AA