Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Edirne'deki çirkinlikleri görünce, geçen sefer geldiğimde sokak aralarına girdim.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması
Yok böyle bir yer Afrika'daki kabile devletlerinde bile yok” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Uzunköprü ve Keşan’da katıldıkları temel atma töreni ve açılışlara katıldı.

Bakan Müezzinoğlu İstanbul’a dönerken, Bakan Eroğlu Edirne’ye geldi. Edirne Valiliğini ziyaret eden Bakan Eroğlu burada basın toplantısı düzenledi.

Bakan Eroğlu, belediyecilik hizmetlerinde Edirne'nin sokak aralarında çöpler ve pislikler gördüğünü belirtti.

Bakan Eroğlu, “Bugün de Uzunköprü'de kısa olsun diye yanlış bir yere soktular. İnanın o aradaki çöpleri, pislikleri görünce şaşırdım ya. Böyle bir şey yok. Edirne potansiyeli olan bir şehir, bizim Avrupa'ya açılan kapımız. Buraya artık ellerimizi başımızı iki yanına alıp, düşünmemiz lazım. Biz ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Ama bu işler şehirleşme, dönüşüm, temizlik belediye işleri. Bizim gelip de buradan çöpleri toplayacak halimiz yok. Böyle bir şey yok, emin olun ben Afrika'ya gidiyorum kabile devletlerinde bile böyle bir şey yok yani. Artık belediyenin yeni bir anlayış içerisinde kendisini hazırlaması lazım. Edirne'nin potansiyeli çok yüksek, turizm, kültür, ziraat her şey var burada ama maalesef yağ var, şeker var, un var. Helva yapacak kimse yok ya da helva yaparken, şekeri birisi götürüyor. Unu başkası götürüyor, başka manası yok” dedi

“EDİRNE İÇİN BÜYÜK DÜŞÜNÜYORUZ, NE GEREKİRSE YAPMAYA HAZIRIZ”
Bakan Eroğlu, bakanlığın gölet ve diğer Edirne’ye yapılan yatırımları rakamlarla aktardı. Edirne’ye 98 milyon TL’lik 19 müjde ile geldiklerini ifade ederek, “14 ayda Edirne’ye yapılan yatırımların toplamı 1 milyar, 528 milyon TL’dir. Edirne için büyük düşünüyoruz, ne gerekirse yapmaya hazırız. Son 10 yılda 4,2 milyar TL’lik bir yatırım Edirne’ye yapılmıştır. Edirne’de büyük barajlara imza atıldı. Hamzadere barajı bunlardan birisidir. Bu baraj Keşan ve çevresinde verimi artıracaktır, bu yapılamaz deniyordu, biz el attık ve tamamladık. Bin günde bin gölet kapsamında en çok göleti ve sulamayı Edirne’ye yapıyoruz. Şu anda 55 adet gölet ve sulama programa alındı” şeklinde konuştu.

“TRAGEP İLE 10 MİLYAR TL’LİK, BARAJLAR GÖLETLER, SULAMA TESİSLERİ, İÇME SUYU TESİSLERİ YAPILACAK”
Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) adı altında muazzam bir kalkınma projesi hazırladıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, “Bu proje 10 milyar TL, bunun içerisinde her şey var. Barajlar göletler, sulama tesisleri, içme suyu tesisleri, orman ağaçlandırma ve Ergene ile ilgili atık su arıtma tesisleri var. Hatta biz Ergene Nehri üzerine 5 tane otomatik ölçüm sistemi kuruyoruz. Bunu online olarak Ankara’da kirlilik oranını görme imkanına sahip olacağız. İleri teknoloji getiriyoruz, bunların içinde Ergene ile ilgili 15 paket var. Bunların içinde bütün şehirlerin ve ilçelerin atık su arıtma tesisini inşa etmek var. 12 tane Ergene’ye atık su bırakan belediye var. bu belediyelerin hiçbirinde maalesef bu belediyelerin hiçbirisinde atık su arıtma tesisi yok. Biz bakanlıklar olarak birlikte hareket ederek, Ergene şafak harekatı ile 12 tane atık su arıtma tesisi kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

“YATIRIMI BİZ YAPIYORUZ AMA SİZ YİNE OYU BAŞKASINA VERİYORSUNUZ”
Valiliğin ardından AK Parti Toplantı salonunda partililere konuşan Eroğlu, AK Parti'nin Edirne'den oy alamadıklarını ifade ederek, "Hizmeti biz yapıyoruz, yatırımı biz yapıyoruz ama siz yine oyu başkasına veriyorsunuz. Ben Edirne'ye çok geliyorum bu sefer geldiğimde büyük coşku gördüm. İnşallah 'tamam' diyeceğiz artık. Hizmet diyince biz yapıyoruz, vatandaşı kucaklayan, biziz. Bir vatandaşın derdi olduğunda derdini çözen yine biziz. Edirneliler geçen seçime kadar hep oyunu başkasına verdi. Bu sefer inşallah Edirne oyunu hak ettiği başkanını bulacaktır. Çalışkan vizyon sahibi Ahmet Günşen'e böyle güzel başkanına oy vereceğini düşünüyorum. Edirne’den çok şey bekliyoruz. Edirne'de bunların hizmet yaptıkları yok. Edirne'de bilmişler işte bizim sosyal hayatımıza karışacaklar, şu bu, ya kimin sosyal hayatına, giyimine karışıyoruz. Kimin Hayat tarzına karıştık şimdiye kadar. On yılda bunu anlamadı mı Edirneliler, neticede biz 77 milyon vatandaşımızın hepsini seviyoruz. Hepsinin anlayışına düşüncesine saygımız var. bunun için mücadele veriyoruz” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Bakan Eroğlu, Edirne’den ayrıldı.
Kaynak: İHA