Bbp Genel Başkanı Destici, Türk-iş’in Mitingine Katıldı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk İş’in Sıhhiye Meydanı’nda düzenlediği ‘Kölelik Düzenine Son’ mitingine katıldı.

Bbp Genel Başkanı Destici, Türk-iş’in Mitingine Katıldı

BBP Genel Başkanı Destici, Genel Sekreter Üzeyir Tunç, Ankara İl Başkanı Gökhan Tüzün, Ankara İl Başkan Yardımcısı Sefa Kellegöz ve partililer ile birlikte katıldığı mitingde taşeron işçiler, asgari ücretliler ve çalışanlar neredeyse BBP’nin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Miting sonrası işçilerin yoğun ilgi gösterdiği Destici, işçilerin sorunlarını dinledi. Destici, “Siz neredeyseniz Büyük Birlik Partisi oradadır. Değerli kardeşlerim bakın en önemli problemlerimizden bir tanesi Türkiye’deki gelir dağılımındaki büyük adaletsizliktir. Bugün çalışan kesimin tamamı açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkûm edilmiş. Türkiye’deki açlık sınırı bin 80 liradır. Bütün taşeron işçilerimiz, asgari ücretlilerimiz açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edildi. 12 milyon emeklimizin 8 milyonu açlık sınırı altında yaşamaya mahkûm edilmiştir. Peki diğer işçilerimizin durumu çok mu iyidir? Onlarında tamamı yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkûm edilmiştir” diye konuştu.

“TAŞERON İŞÇİLERİMİZİN SIKINTILARINI BİLİYORUZ”
Taşeron işçilerin dertlerini ve sıkıntılarını çok iyi bildiğini kaydeden Destici, “Bunu bütçe ile izah edemezsiniz. İhale yaptığınız firmalara kar payı vererek bu ihaleleri veriyorsunuz. Bu paraları da tıkır tıkır ödüyorsunuz. O zaman bu kardeşlerimizi neden devlet garantisi altında çalıştırmıyorsunuz da patronların iki dudağı arasına bırakıyorsunuz. Taşeron işçilerimize kadro vermenin devlet bütçesine bir ek yükü yok. Biriside bunun aksini söyleyemez. Devlet olarak sigortasını, asgari ücretini, yemek ve giysi parasını veriyorsun. Yani sen kurum olarak bütün parayı veriyorsun. O zaman neden bu işçi kardeşlerimizi patronların eline bırakıyorsun. Bazı patronlar iki kardeşi çalıştırıyor, sadece birini sigorta yaptırıyor. İşsiz, yoksul adam ne yapsın kabul edip çalışıyorlar. Taşeron işçilerimiz bu durumda çalışıyor. Onun için taşeron işçilerimizin haklarının sonuna kadar verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“12 MİLYON ÇALIŞANDAN SADECE 1 MİLYONU SENDİKALI”
Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:
“12 milyon işçimizden sadece 1 milyonu sendikalaştıysa ve bunlardan sadece üçte ikisi sözleşme hakkına sahip ise sizin yönetiminizde, sizin demokratik anlayışında ve sizin işçi kardeşlerimize bakış açısında bir problem var demektir. Nasıl oluyor da 12 milyon çalışandan sadece 1 milyonu sendikalı oluyor. Bu dünyanın neresinde, hangi demokratik ülkede, hangi sosyal devlette bu vardır. İşçilerimizin tamamının sendikalı olması gerekir. Tamamının toplu görüşme hakkına kavuşması lazım. Kadın ve çocuk işçilerimizin zorluklarını biliyoruz. İş kazasının ve iş güvenliğinin hala ülkemizde sağlanamadığını biliyoruz. Onun için siz gerçekten alnı öpülesi ve milletimiz adına şükran duyulası bir kesimsiniz. Bu kadar işsiz varken çalışan işçilerimizin şu anki mevcut durumu nedir? Buna bakmamız gerekiyor. Türkiye’de 12 milyona yakın işçi var. Bunların yarısı da asgari ücrete mahkûm edilmiş kişilerdir. Bunlardan sadece 1 milyonu sendikalı. Geri kalan 11 milyona da sendika hakkı tanınmıyor. Yani bunlar hiçbir haklarını savunamıyorlar. Bütün buna rağmen süratle işçilerimiz örgüt dışına itilmeye ve sendikasızlaştırmaya çalışılıyorlar. Bu ülkede taşeronlaşma artıyor. Bu hükümet iktidara geldiğinde taşeron işçi sayısı on binlerle ifade edilirken, bugün taşeron işçi sayısı milyonlarla ifade ediliyor. 1 milyonu aşmış taşeron işçi sayımız var. Bunlar adeta modern köle olarak çalıştırılıyorlar. Meclis’teki ne iktidar partisi, ne ana muhalefet ne de diğer muhalefet partilerinden maalesef bununla ilgili bir ses duyamıyoruz.”

“12 MİLYON İŞÇİNİN 6 MİLYONU AÇLIK SINIRI ALTINDA”
‘Türkiye’de yüzde 10 açlık ya da yoksulluk sınırı altında yaşayan var diyorlar” diyen Destici, “Ben iddiayla bir rakam söylüyorum. Türkiye’de 75 milyonun 50 milyonu yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşıyor. Bu ayıbı, bu adaletsizliği milletimize reva görenlerin adalet anlayışını bir kez daha sorgulamalarını istiyorum. Hesap çok basit. 12 milyon işçinin 6 milyonu açlık sınırı altında. Asgari ücret 846 TL. 6 milyon asgari ücretli açlık sınırı altında yaşıyor. Ben bunları 4 ile çarpmıyorum. Ben bunları en az 2 kişi ile çarpıyorum. Sadece 12 milyon asgari ücretli ailesi ile birlikte açlık sınırı altında yaşıyor. Bu ülkede 12 milyon emekli var. Bunlardan 10 milyonu bin 130 TL altında maaş alıyorlar. Emeklilerimiz de açlık sınırı altında. Asgari ücretli ve emekli sayısı 22 milyon. İşsizlerimizi, çiftçilerimiz ve emeklilerimizi de buna kattığımız zaman maalesef üzülerek ve utanarak söylüyorum 30 milyon kişi açlık sınırı altında yaşıyor. Bu gerçek ile karşı karşıyayız. Bu değerlendirmeyi, bu tespiti bırakın buna çare üretmeyi Meclistekiler bunun tespitini bile görmezlikten geliyorlar” şeklinde konuştu.

Mitinge katılan işçiler, BBP lideri Destici ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Kaynak: İHA