Samsun'da Eğitim Camiasına Kanser Türleri Anlatıldı

Samsun Valiliği'nce "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" ' kapsamında Özel Samsun Başarı Koleji'nde görev yapan öğretmen, personel ve öğrenci velilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, proje kapsamında daha çok kadına ulaşmak ve kadınların konuya duyarlılığını artırma amacında olduklarını söyledi.

Samsun'da kadın sağlığı ile ilgili başlatılan projenin önemli olduğunu anlatan Hülya Aksoy,"Bu projedeki amacımız, kadınları kendi sağlığı konusunda bilinçlendirmektir. Her ay kadınlarımız düzenli olarak kendi kendilerine elle muayene yaparlarsa, meme kanserini fark etme şansı olacağını düşünerek böyle bir projeyle yola çıktık. Meme kanseri ve diğer kanser türleri hakkında insanlarımızı bilgilendirmek istiyoruz. Bu konularda ben hepinizin bilgi sahibi olduğunu biliyorum ama bunu bilmek yetmiyor. Bazı bildiklerimizi de uygulamamız gerekiyor. Bunun için buradayız. Öncelikle meme kanserini nasıl kendi kendinize muayene edeceğinizi öğreneceksiniz. Onun haricinde rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menapoz, sigara ve tuzun zararları gibi bir takım sağlıkla ilgili konularda bilgi edineceksiniz" dedi.

Daha sonra İlkadım Toplum Sağlığı Hemşiresi Yasemin Gençefe tarafından katılımcılara kadın sağlığı eğitimi konusunda bilgiler verilerek sunum yapıldı
Kaynak: AA