Chp Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek Açıklaması

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, “Bugün Genel Başkanımız ile makamında görüştük.

Genel Başkanımız 'ben senin istifanı yırttım, istifa konuşmayacaksın bile’ dedi.

Belediye Başkanımız da istifasını geri aldı” dedi.


CHP’de yaşanan belediye başkanı aday belirleme çalışmaları esnasında CHP’den istifa ettiğini açıklayan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın istifasından vazgeçtiğini açıklayan CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, kendisinin istifadan nasıl vazgeçtiğini anlattı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile makamında görüştüğünü söyleyen Dibek, “Genel Başkanımız 'ben senin istifanı yırttım, istifa konuşmayacaksın bile’ dedi.

Kırklareli bizim zaten, hep birlikte örgüt ile başkan adayı ile birlikte toplanacak, birlik beraberlik içinde belediyeyi alacağız. Adayımız Mehmet bey, Cuma günüde seçim çalışmalarına start vereceğiz. Belediye Başkanımız da istifasını geri aldı. Bir yerden veya başka partiden aday değil” diye konuştu.

“Kenti iyi biliyorum. Orada partimizin aldığı bir karar var ve o karara tepki oldu” diyen Dibek, “Kentte hiçbirimiz seçimi kaybetmek istemiyoruz. Benimde kaygım ‘herhangi bir olumsuzluk olur mu?’ kaygısıydı. Mehmet Bey bizim milletvekilimiz ve halkımızın oylarıyla geldi. Bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Aştık olayları ve el birliğiyle devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA